Tijd voor NL Uncut?!

Een van de aardigste (en dan ook meestgevreesde) actiegroepen ter wereld dezer dagen is UK Uncut, voortgekomen uit de Britse demonstraties tegen de verhoging van de collegegelden (tot zo’n ruim tienduizend euro). Waarom grootschalig bezuinigen op uitgaven voor het algemeen als allerlei grote bedrijven de belastingen voor veel grootschaliger bedragen ontduiken?
Het idee heeft navolging gekregen in Portugal en de Verenigde Staten.

En Nederland? De vastgoedsector, terwille waarvan er even een forse huurverhoging doorgejast moest worden blijkt volgens een terloops gebracht bericht de fiscus voor een miljard getild te hebben.

Je kunt kiezen: speciaal onderwijs en toegankelijke betaalbare jongerencentra, bijvoorbeeld, of natuurbehoud, of een extra zakcentje voor de toch al beruchte vastgoedtypes, die voor een liquidatietje overdag in een nette wijk op zijn tijd ook al niet terugschrikken.

Zou dat laatste de reden zijn dat NL Uncut op zich zal laten wachten?

5 gedachten over “Tijd voor NL Uncut?!”

 1. ‘idd terloops gebracht’

  En wie gaat zich hier druk over maken? Ik voorspel: Niemand. De tijd gaat voorbij, men en media halen de schouders op.

  Het is nu aan ‘De Slechtste NL-MP Aller Tijden’ om zich in zwijgen te hullen, zeker niet te reageren, om af te dekken, onder tafel te vegen. Want je kunt dit namelijk niet uitleggen aan al die ‘hardwerkende burgers’.
  GVD, een miljard!

 2. Ja maar, het H-woord! daarom stemmen we allemaal op deze achterlijke coalitiepartijen, omdat we niet 10 jaar in de toekomst kunnen kijken, en snappen dat hypotheekrente aftrek nadelig is voor .nl op lange termijn.

  Sukkels zullen nu lijden. Maar dit is zo lange termijn, dat snappen ze toch niet dat het aan deze partijen ligt

 3. Zou dat laatste de reden zijn dat NL Uncut op zich zal laten wachten?

  Nee hoor Arnold, ik denk dat het de mensen allemaal nog niet genoeg pijn doet. Ze leven elke dag hun leven, klagen wat en zakken op de bank. De apathie van deze tijd is wel heel erg geloof ik. Allemaal sufgeluld door de snelle media van tegenwoordig of allemaal sufgevoerd met biovoer?

 4. Is het niet ook zo dat we zulke goedkope producten kunnen kopen, juist omdat de mensen die de bedrijven besturen niet de hele verantwoordelijkheid dragen voor bijv belasting, maar ook de effecten op de natuur en de mens (lage lonen, kinderarbeid)
  En die kopen we allemaal wel eens, toch? En zo houden we het wel in stand, klant is koning.

  Anderzijds laat de regering het allemaal toe dat ze belasting ontduiken, slappe vaatdoeken!
  En moet je eens kijken wat je als burger voor een problemen krijgt als je dat doet (niet geheel onterecht, maar toch scheef)

  Ps ik vind het wel makkelijk om te vitten op andermans apathie.
  De vraag is niet wat de reden is dat NL Uncut op zich laat wachten, ,maar wanneer en hoe zoiets opgezet kan gaan worden. Vooruitdenken! Hoe houden we het leuk en doen we er toch wat tegen?

Reacties zijn gesloten.