Tienduizenden Afrikaanse vluchtelingen demonstreren in Tel Aviv

Meer dan 20.000 Asielzoekers, de meesten uit Eritrea, hebben zondag een grote protestbijeenkomst gehouden op het Rabin-plein in Tel Aviv. In heel Israel zijn de asielzoekers een driedaagse staking begonnen. Maandag protesteerden de Asielzoekers onder meer voor de ambassades van de VS, Canada en Zweden en de vertegenwoordiging van het Hoge VN-commissariaat voor de Vluchtelingen tegen het feit dat Israel hen geen rechten verleent.

Israel heeft onlangs een nieuwe wet aangenomen waarbij de asielzoekers een jaar lang kunnen worden opgesloten in een zogenaamde ”open” gevangenis.

De wet was een vervanging van een eerdere wet, die was afgekeurd door het hooggerechtshof. Onder die wet konden ze drie jaar zonder vorm van proces worden geplaatst in een gesloten inrichting. De nieuwe open gevangenis is een uur lopen verwijderd van de dichtstbijzijnde stad en de vluchtelingen moeten zich driemaal daags melden. Er zijn tussen de 45.000 en 60.000 vluchtelingen in Israel, meest uit Afrikaanse landen. Israel weigert hen te behandelen als vluchtelingen of asiel te verlenen en noemt hen ”indringers”.

Lees verder bij de bron van dit artikel

3 gedachten over “Tienduizenden Afrikaanse vluchtelingen demonstreren in Tel Aviv”

  1. De reactie van regeringszijde: de Afrikanen tasten het karakter van de Joodse staat aan.En dan houden onze pro-Israel vrienden stug vol dat Israel geen apartheidsstaat is.Stop je kop maar in het woestijnzand.Mark my words: binnen 3 jaar worden er 40.000 Afrikanen gedeporteerd naar hun thuislanden, pardon over de grens gezet.

Reacties zijn gesloten.