Drugsgebruik onder scholieren en studenten van achttien jaar en jonger neemt ernstige vormen aan op (il)legale technofeesten in Amsterdam.
Onderzoekers en organisatoren constateren een toestroom van deze jonge groep op legale en illegale raves, die tot diep in de ochtend doorgaan.
O o o, die jeugd van tegenwoordig. “Toen ik achttien was stond ik nog gewoon in de kroeg”, zegt een geïnterviewde in het rampenverhaal in Het Parool. Ik zal u sterker vertellen: toen IK achttien jaar was deed ik zelfs dat niet. Toen dronk je wijn op illegale feesten. Tja.
En waarom zouden tieners zo “hard gaan” op “illegale feesten” (de uitdrukking toch alleen al)?
Het gelinkte artikel besluit u door te verwijzen naar de dodebomenversie:
Lees ook in Het Parool: Jongere feest zijn toekomst kapot.
Zou het helemaal geen rol spelen dat regiems als Bruin II het iedereen inpeperen dat er geen toekomst is voor wie dan ook? En dat men druk bezig is ieder perspectief voor iedereen behalve zichzelf af te breken?
Denk dat dat een grote rol speelt ,indien we over de hele wereld kijken naar landen waar het voor jongeren uitzichtloos is stijgt het drugs gebruik .Ook hier is die kans zeer goed mogelijk .En laten we dan niet meteen beginnen door te zeggen eigen schuld ze doen het zelf .Ik heb een groot gedeelte van mijn leven met verslaafden te maken gehad ,en er zijn velen onder hun die door dingen die in hun leven zijn gebeurd aan pretmiddelen zijn geraakt .
Het artikel is aangepast zelfs, de man in kwestie zei eerst dat hij op zijn 16e in de kroeg stond.
Ik heb zelf nooit drugs gebruikt of feestjes bezocht, maar ik heb meerdere van mijn leeftijdsgenoten hard horen lachen om dit stuk. Het ging er op feestjes in de jaren 90 net zo aan toe en de feestgangers waren net zo jong.
Bovendien heb ik het idee dat “geen toekomst” maar een deel van het probleem is. Je word als jongere tegenwoordig toch ook overal geweerd, de enige plek waar men nog niet aan een wat-we-allemaal-willen-weten-van-je-controle is een illegale rave. Maar daar zal vast ook wel een mouw aan te passen zijn.
Beetje zoals Urk het regelt met drankketen die ze zogenaamd heel erg vinden, maar waar ze eigenlijk heel blij mee zijn.