Teken de petitie tegen afschieten zwerfkatten

Nederland wordt bevolkt door ruim 3 miljoen katten. Naar schatting zijn er vele tienduizenden zwerfkatten. Zij zorgen onbedoeld voor overlast. Veel provinciebesturen lossen het probleem op door zwerfkatten af te laten schieten. Elk jaar richten jagers hun vizier op maar liefst 8.000 tot 13.500 katten! (dierenbescherming.nl)

Dat kan wel iets diervriendelijker. Teken de petitie.

6 gedachten over “Teken de petitie tegen afschieten zwerfkatten”

  1. Het verschil is niet te zien. Ik heb goed doorvoede zwerfkatten gezien en afgeleefde huiskatten. Er zijn zwerfkatten die zich door vreemden laten aanhalen en huiskatten die alles proberen te vermoorden wat niet het mens is waar ze mee samen wonen. Jagers weten dus niet of ze wel een zwerfkat afschieten en niet iemands huisdier.
    Daarnaast is afschieten barbaars.

  2. Verplicht mensen tot kattenregistratie, laat de dieren chippen en/of behandelen en voorkom dit soort dierenleed, laat de jagers elkaar bejagen als ze toch zo graag…

  3. @2, helemaal me eens – laat de jagers elkaar graag afschieten dan de zwerfkatten.

    Reeds ondergetekende.

  4. Hoe halen ze het in hun botte hoofd om die dieren af te laten schieten.,? Ook die jagers die het doen vind ik respectloos, ik heb respect voor die jagers als ze het opnemen tegen een grizzly beer, maar dan zonder geweer i.p.v. een weerloze kat af te schieten.

Reacties zijn gesloten.