Tegen Israëlische aanvallen: grootse demonstratie na matige manifestatie

Een terrasje neemt soms tijd in beslag, juist na een warme mooie demonstratiedag. Vandaar dat het even duurde voor ik begon met dit verslag over de manifestatie en demonstratie in Amsterdam tegen de Israëlische aanval op Gaza. Korte samenvatting: de manifestatie vooraf vond ik matig, bij vlagen deprimerend. De demonstratie maakte dat méér dan goed, die was groots en inspirerend. Van het eerste zowel als van het tweede kunnen we leren, maar het tweede nemen we sowieso mee naar volgende keren. Wat observaties, zoals wel vaker.

We reisden met een handvol mensen ui Tilburg, iets dat vanuit Vereniging Weldaad werd geïnitieerd en iets dat goed is voor onderlinge kennismaken en het verstevigen van plaatselijke banden in en om de actiewereld. Trein en voettocht gingen voorspoedig, en toen we op startpunt Museumplein aan kwamen stonden er al flink wat mensen. Ik ben gaan doen wat ik vaker doe: hier end aar een handdruk en een praatje, maar vooral rondkijken en aantekeningen maken over wat ik aan borden, spandoeken, vlaggen en dergelijke zoal zag. Een greep uit de oogst:
Sancties tegen Israël NU
Stop feeding hatred
Stop bombing Gaza
Stop Ethnic Cleansing
Jews Christians Muslims – Unite Against this Terror
Queers for Palestine
Israël is te ver gegaan – Rutte, neem stelling

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

1 gedachte over “Tegen Israëlische aanvallen: grootse demonstratie na matige manifestatie”

  1. De SP was inderdaad zeer beperkt zichtbaar middels vlagvertoon, doch zeer wel aanwezig.
    Anne Marie mineur, Sadet Karabulut en eerste kamerlid Erik Meijer waren de meest prominente SP ers die ik meende te herkennen, middels T-shirts, speldjes ed. waren er toch behoorlijk wat SP ers te ontwaren.
    De rode vlaggen die Peter kennelijk gemist heeft waren van ICOR ( De Rode Morgen Rotterdam). http://www.rodemorgen.nl/index.htm

Reacties zijn gesloten.