Tegen de grond gewerkt en opgesloten vanwege een vlag

De vlag van Papua Barat (West-Papua, West-Nieuw-Guinea, voormalig Nederlands-Nieuw-Guinea) mocht niet vertoond worden op de Veteranendag in Den Haag, 28 juni 2014.
Zie hierover de TL van Iskandar Bwefar en zijn facebookserie.

Het opmerkelijke is dat deze vlag is ingevoerd onder Nederlands bestuur, het zou de vlag worden van onafhankelijk West-Papua. Maar onder druk van de VS is dit land in 1963 overgedragen aan Indonesië en definitief geannexeerd in 1969. Achtereenvolgende Nederlandse regimes hebben hun medeverantwoordelijkheid voor wat er sindsdien gebeurd is (regelrechte genocide) nooit erkend. En als Papoea in Nederland kun je uitgescholden en bedreigd worden door Zwartepietfans of door de Haagse politie tegen de grond gewerkt worden en opgesloten.
Nieuws dat geen nieuws is.

15 gedachten over “Tegen de grond gewerkt en opgesloten vanwege een vlag”

 1. Ik begrijp dat in de gelijkgeschakelde sheeple-media in deze politiestaat er geen melding is gemaakt van dit voorval?

 2. politiek correct…daar gaat ut om
  zwarte piet geneuzel komt by pauw en witteman dus dat is goed en een beetje links, maar die Papuaas, die dragen allemaal peniskokers en das vrouwonvriendelijk en eigenlik alles wat de VS willen gaan we tzt hier ook doen.

  Of links of Rechts we knikken als schapen en onze volksverraders krygen er nog 8000 euro per mnd voor

 3. Ja inderdaad, in plaats van dat ze die eens tegen de grond werken, Ralph.

 4. Voordat Nl meewerkte aan de massamoord in Srebrenica (fotorolletje) en nadat NL de Papua’s verraadde en overleverde aan Indonesie (in 1962 met VN toestemming), had NL in de jaren ’40 al zijn sporen verdiend met massamoorden in Radugede, Zuid Sulawesi en vervolgens door haar steun aan het Suharto regime (verantwoordelijk voor een kleine miljoen doden rond 1965/66). Dus wat kunnen we deze kluitige politievrouwen nog kwalijk nemen. Die doen gewoon hun werk en gelukkig zijn ze niet werkelooos. Let op, werkelozen in NL, er is plenty werk beschikbaar, als je de juiste technieken hebt aangeleerd voor het tegen de grond werken en knevelen van vlaggenzwaaiers en andere sukkels. U kunt zomaar de fraaie beroepstitel van ‘handhaver’ krijgen. Ik zou bijna zelf ‘handhaver’ willen worden. Maar gelukkig hoeft het nog even niet en helaas blijf ik daarom aan de gehandhaafde zijde van de streep.

 5. Let op, de man in Levis kleding die bovenop Iskander ligt is (officieel) geen politieman, maar een knokploeger.

 6. Blauw Nazi Tuig, meer is het niet. Ze zullen waarschijnlijk voor hun zouteloze actie nog een Indonesische medaille krijgen ook.

  Gadverdamme.

 7. Bah. vies nederlands nazi tuig. Maar wel weer kenmerkend voor een land wat andere culturen uitbuit en ze vervolgens gaat onderdrukken. Ik zou me dood schamen als ik een nederlander was.

 8. om papualand tegen soekarno te verdedigen werden nederlandse soldaten in burger erheen gevlogen (illegaal dus)
  aldaar verloren slechts 19 soldaten hun jonge leven.
  veel veteranen kunnen er niet meelopen…

  helaas henry vlgns jouw stelling zouden papuaas met een nederlands paspoort zich moeten schamen????

 9. Dit is de volgende stuk voor Amnesty International en eventueel voor een integere Ombudsman, afgezien van het feit dat er volgens alle bewijzen het gaat simpelweg over onderdrukking van de vrije meningsuiting door politionele krachten en regering van Mark Rutte(VVD) in Nederland.

 10. Eigenlijk had deze jongen zodra de driekoppige politiedraak over hem was gesprongen moeten vragen: ” Is het heden verboden om de Cubaanse vlag in het openbaar te vertonen?”

  ” Het is een quiz, hoor!”

 11. Als rechts (al dan niet geüniformeerd) tuig iemand tegen de grond kwakt en de cel in gooit wegens het dragen van een bij Koninklijk Besluit ingevoerde vlag, blijft het in de kringen en de duistere krochten van het internet rond Elma Drayer stil…

 12. Gezellig weer daar in Nederland, wat is er toch gebeurt met het land waar ik begin jaren 90 de eer had om te mogen opgroeien en laat jaren 80 geboren te worden. Begint me toch intriest te worden daar, zure zulten en truttigheid regeren, de regering zelf is een klucht en hoe minder we zeggen over het huispak des te beter.

  Blij dat ik in Noorwegen zit.

Reacties zijn gesloten.