Teeven maakt “vreemdelingen” razzia’s makkelijker

Vandaag ging de Eerste Kamer accoord met een verruiming van de bevoegdheden die vreemdelingenpolitie en de Koninklijke Marechaussee hebben om voortaan zonder toestemming van de bewoner een woning te doorzoeken. Wat een gruwel: razzia

Op dit moment is het enkel mogelijk om de woning binnen te treden en na binnentreding zoekend rond te kijken. Omdat de politie en de marechaussee in de praktijk ervaren dat deze bevoegdheid te kort schiet, worden de mogelijkheden van het vreemdelingentoezicht verruimd.

Het is uiteraard niet alleen Teeven die dit besluit, maar het hele stinkkabinet Bruin II met dank aan de PvdA en hun o zo humane asielbeleid.

“Met een beperkte doorzoeking kunnen documenten mogelijk eerder worden gevonden. Deze zijn van belang in het kader van het terugkeerproces. Een vreemdeling kan de doorzoeking te allen tijde voorkomen of stopzetten door zelf zijn identiteitsdocumenten te overhandigen.”

“Het slopen van een tussenmuur of het strippen van een pand is dus niet geoorloofd. Het optillen van een matras of het kijken in laden, kasten en tassen- wat nu nog uitgesloten is – mag daarentegen wel.”

“Met de nieuwe wet wordt het ook mogelijk om in het kader van identiteitsonderzoek en onderzoek naar nationaliteit en verblijfsstatus een vreemdeling die in bewaring is gesteld te onderzoeken aan kleding en lichaam. Verder mogen ook de bezittingen (waaronder de mobiele telefoon) van deze vreemdeling doorzocht worden.”

Wat kan ik hier verder nog over schrijven?

 

8 gedachten over “Teeven maakt “vreemdelingen” razzia’s makkelijker”

 1. “Wat kan ik hier verder nog over schrijven?”
  Seys-Inquart en het schorem van de Henneicke-colonne zouden hun vingers erbij afgelikt hebben….

 2. Hier is inderdaad geen zinnig antwoord op.
  En hoe kun je rot bestrijden dat al zo diep in de fundamenten van onze samenleving zit.

 3. De glijdende schaal wordt steeds steiler: nu nog “vreemdelingen”. Wanneer de rest van de inwoners?

 4. @annebellum:

  Dit soort razzia’s wordt al jaren uitgevoerd. Er is nu een wettelijk kader gegeven aan het tuig om naar hartelust tekeer te gaan op plaatsen die zich (voorlopig) aan het oog zullen onttrekken.
  Slim gedaan om dit via de vreemdelingenwetten te regelen, er is daarom een breed gedragen steun in de politiek en het xenofobe volk zal niet morren maar goedkeurend juichen.
  Dat er in de media geen enkele aandacht aan wordt gegeven is tekenend voor het gure donkerbruine klimaat waarin we leven.

 5. “Met een beperkte ‘al dan niet evt. anale/ vaginale visitatie’ kunnen documenten mogelijk eerder worden gevonden. Deze zijn van belang in het kader van het terugkeerproces. Een vreemdeling kan de doorzoeking te allen tijde voorkomen of stopzetten door zelf ‘ja, ik wil dit, graag..ofzo’.”

  Ik heb ‘(schaden)Freude’, ter ontbijt. Oh, en uiteraard prop ik dagelijks een lap papier, daar.

  wtf..

Reacties zijn gesloten.