Tea Party in de polder, een nare trend

Een goed woord weet ik er nog niet voor, maar Nederland kent momenteel de opkomst van een bloedeigen Tea Party: een protestbeweging die authentieke onvrede over regeringsbeleid doordrenkt met rechtse en uiterst rechtse thema’s. Een debuut van dit  nare verschijnsel dreigt op 7 maart plaats te vinden, na een voorronde op 21 september op het Malieveld, toen de PVV haar anti-regeringsprotest hield met openlijke deelname van tientallen neonazi’s en dergelijke.Voor 7 maart roepen diverse initiatieven op om wegen te blokkeren en het land lam te leggen uit protest tegen het regeringsbeleid. Uit allerlei toelichtende teksten van sympathisanten blijkt steeds duidelijker dat het hier rechts, nationalistisch en xenofoob protest gaat. Radicale, progressieve, linkse, antiautoritaire mensen hebben daar niets te zoeken, tenzij voor een krachtig tegengeluid. Van meelopen achter xenofobe demagogen kan wat mij betreft echter absoluut geen sprake zijn. Don’t. Just don’t.

Hoe rechts het initiatief uitpakt blijkt uit allerlei zeer foute steunbetuigingen. Er is Joost Niemöller, een rechtse publicist die kwam met “10 redenen waarom Nederland op 7 maart best plat mag”. Daar weerklinkt, naast ronkende taal tegen de EU en over toenemende werkloosheid die sneaky in verband wordt gebracht met de komst van Poolse en Roemeense arbeiders, ook meer rechtstreekse leugenachtige vreemdelingenangst en -haat.

 (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

3 gedachten over “Tea Party in de polder, een nare trend”

  1. Inderdaad , thuisblijven, wat moet ik met een actie die, zoals tegenwoordig zoveel, vooral gericht is tegen niet Nederlanders.
    Net als iedereen zou ik graag iets meer AOW willen hebben maar niet tenkoste van….

  2. We lopen in Nederland op een of andere manier altijd achter de ontwikkelingen aan het eind.

    Volgens recentelijke berichten uit de VS is de Tea Party aldaar aan het hard afzakken, verliest terrein en wordt steeds minder gevolgd.
    Nou tijd zeker dan de achterlijken hier ineens beseffen dat ze een Nederlandse Tea Party willen oprichten. (‘Echt Nederlands thee, ja?”)

Reacties zijn gesloten.