Tamara Venrooy (VVD): PGB verdwijnt helemaal niet

En als het toch verdwijnt is het de schuld van Job Cohen. Of zoiets.

Tamara Venrooy is VVD-Kamerlid en woordvoerder Langdurige zorg. Een backbencher. Maar vooral is ze links-basher. Zo’n type dat links graag overal de schuld van geeft. Op haar weblog geeft ze daar een staaltje van ten beste. Dat is normaal niets om je druk te maken, ieder z’n hobby, maar ze doet het om recht te praten dat de VVD het PGB afschaft. En dan wordt het pijnlijk. Venrooy wordt dan ook de oren gewassen (geen thuiszorghandeling) in de reacties.

Tja, weet je, over zoveel domheid kun je toch weinig meer gaan zeggen? Voor mij is liegen gewoon liegen, maar dat zal door haar ook wel anders uit te leggen zijn. Maar het erge is dat ze wel in de Tweede Kamer zit en wordt betaald van onze belastingcenten. Dat dan weer wel, helaas.

3 gedachten over “Tamara Venrooy (VVD): PGB verdwijnt helemaal niet”

 1. Dagje Den Haag:

  Voor alle betrokken budgethouders doet Per Saldo keihard strijden, zie de weblog van Aline Saers, http://www.pgb.nl

  Nog effe wat cijfer gegoochel:
  Nou echt inhoudelijk werd het niet, grof gezegd kabinet wil 900 miljoen op pgb’s bezuinigen en de zorg goedkoper en flexibeler maken.
  Uhm, hoe maak je de zorg goedkoper en flexibeler uhhhhhh, weet je wat we schaffen PGB af en geven een kleine miljard extra aan de grote instellingen, die moeten dan de komende tijd gaan uitvinden hoe die PGB aanbieders toch zo flexibel en goedkoop konden werken.

  Er was 1 spreker vandaag, een vertegenwoordiger van gezamenlijke chr. PGBzorgaanbieders, die zetten jaarlijks 3 miljoen aan zorg om, ze zijn nu bezig in om aanspraak te kunnen maken op een ZIN overeenkomst met het zorgkantoor.
  De beste man nodigde de staatssecretaris uit om de berekeningen met hem door te nemen, voor de begroting voor exact dezelfde zorg maar dan in natura werd 4(!) miljoen begroot door het zorgkantoor, met andere woorden meedoen met de stroom en je word in 1 keer 25% duurder!!!!!!!

  Wat nou bezuinigingen?

  De woordvoerder van de branchevereniging kleinschalige zorgaanbieders verwoordde het zo, de PGB zorg wordt afgeschaft, er wordt ongeveer een miljard naar de grote instellingen geschoven (geruchten gaan op wens van de PVV want die hebben Henk en Ingrid beloofd dat er meer geld naar zorginstellingen gaat) Die miljard is eigenlijk een inefficiency-bonus voor de grote instellingen. En de kleine goedkope en flexibele jongens hebben het nakijken na eerst jarenlang te zijn zwartgemaakt.

  Er waren ook medewerksters van grote thuiszorgorganisaties die gaan van 13 naar 9 euro per uur, wat doen die instellingen toch met al dat geld??? Bij ons verdient een verzorgende meer dan 13 euro per uur, dan liggen de PGB’s zo’n 30% lager dan zorg in natura en verdien ik nog een bescheiden boterham.

  Vincent Bijlo vond ik een goede speech neerzetten, Wie heeft er in godsnaam blokfluitles van z’n PGB genomen? En ’t schijnt dat blinden vlieglessen van het PGB hebben gekocht. Hij vroeg nog wie er had gefraudeerd, niemand reageerde.

  Fleur moest weer eens naar de PVDA sneren, wat die in het verleden allemaal niet goed deden GAAP..
  Bovengenoemde VVD mevrouw is uitsluitend heel streng en we cannibaliseren op onszelf met zorg, dat soort praat, dus zonder verder noemenswaardige alternatieven gewoon 10.000-en uit de zorg knikkeren is de oplossing. Tot zover de inhoudelijke argumenten, het gaat allemaal zo slecht in ons landje, van ons dorpje tot Den Haag en terug rijd je 3 uur lang op schitterende wegen temidden van ontelbare glimmende splinternieuwe auto’s, de één nog groter dan de ander, nee echt jongens, als we nu dat miljard niet van die gehandicapten afpakken zijn we over een paar jaar echt arm, dat kunnen we niet maken tegenover de mensen in 2040.

  1 x werd het risico op ondermaatse zorg genoemd, het risico dat mensen maar helemaal niet meer aankloppen voor zorg en wachten tot het veel te laat is en duurdere behandeling nodig is of totdat ze een machinegeweer ergens leegschieten of zo.

  CDA / VVD en PVV zijn volledig verantwoordelijk voor dit ondoordachte grote stappen snel klaar beleid en ga nou niet in de toekomstige parlementaire enquete over hoe het allemaal zo mis heeft kunnen gaan ook maar met 1 vinger naar links wijzen, dit drama komt van rechts.

 2. Als men nou eerst een probeerd de fraude te bestrijden.
  Er wordt met allerlei obscure personen (lees bureua’s) zaken gedaan.
  Die moeten toch op een eenvoudige manier aan te pakken zijn. Allochtone personen worden mis cq gebruikt om aan een PGB te komen en de oplichter gaat er met het grootste deel vandoor.
  Beter controleren dus opdat het betaalbaar blijft.
  Ook ik maak gebruik van deze regeling, zodat mijn vrouw mij 50 minuten per werkdag kan helpen met het “op gang komen”.
  Zij heeft daar een parttime baan voor opgezegd.
  Voor de duidelijkheid, ik heb reumatoïde artritis die enorm agressief is en het syndroom apneu.
  Dus s’morgens ben ik een wrak.
  Ik moet er niet aan denken, dat een vreemde mijn lijf gaat “poetsen” etc.
  Misbruik alom. Heb 2 jaar in Spanje gewoond vanwege mijn probleem. Werd voordat ik mocht vertrekken flink door de mangel gehaald en kreeg uiteindelijk toestemming.
  Wat schetst mijn verbazing, in Spanje wonen mensen die in Nederland 100% afgekeurd zijn en er gewoon een dagtaak bij hebben.
  Hoezo controle ?
  Een van de voorbeelden.
  Afblijven van deze regeling.

Reacties zijn gesloten.