8 gedachten over “‘Taal van een krimpend landje’”

 1. niet alleen zijn taalgebruik ruikt naar spruitjes…de man zijn hele voorkomen doet dat, inclusief zijn fiets. Maar zijn ideeen zijn mogelijk nog gevaarlijker dan die van de PVV. Van de gemiddelde bruine brievenbuspisser verwacht je een dubbele agenda met heel eng acherliggend verborgen gedachtengoed, maar van deze doorgestudeerde boekhouder verwacht je dat aanvankelijk niet. Maar hij (en zijn partij) worden steeds meer geinspireerd door Geert…..

 2. Ayatollah Donner is de gereformeerde variant van Khomeiny, een levensgevaarlijke gek die Nederland wil terugdraaien naar de vijftiger jaren toen priester en ouderling zich nog ongestoord konden vergrijpen aan de hertenreetjes van de jonge parochianen en de Kerk het nog voor het zeggen had.. Wat is er in Godsnaam aan de hand met Nederland dat wij deze godsdienst waanzinnige randdebiel ons mooie tolerante land laten terugdraaien naar Staphorst anno 1950!!

 3. Mijn eerste indruk van e nota van Donner is helemaal hetzelfde:

  ” Maar met de pervertering van solidariteit in het hoofd, weet de lezer wel dat hij niet ‘ons’ maar ‘hun’ bedoelt. Jullie moeten solidair zijn met ons, is de boodschap.”

  Want wij zijn de Heren in deze maatschappij. Moet je naar ons steeds luisteren.
  Inderdaad het woord perversie komt hier zeker goed op zijn plaats.

  Het ergste is dat Donner gaat vervolgens helemaal naar de Pijpen van Wilders en de exteem-rechtse xenofoben zingen:

  “Maar wat zijn die ongeschreven manieren en gedragcodes? Wie bepaalt dat? Minister Donner? Moeten immigranten en allochtonen zich gaan houden aan ongeschreven wetten?”

  Sinds jaar en daag blijf ik knokken om dit enorm BEDROG dat men vanuit rechtse kant onder het mom van inburgering de Nederlanders toe schuift.

  “Onbeschreven” normen en waarden zodat op elk gewenst moment elk racist en xenofoob de gelegenheid krijgt om openlijk te krijsen en eisen dat “buitenlanders” aan de meest ludieke eisen gaan voldoen.

  Kom op heer Donner, het moet niet gekker worden – hier slaat u de plank helemaal mis gelijk met de hele CDA en laat u onmiskenbaar zelf xenofoob geluid horen.

 4. Taal van een krimpend landje?

  Ik heb net eens op deze site gekeken en ik denk dat de mensen die hier reageren en denken dat ze er iets mee bereiken krimpend zijn.
  Ik denk dat niemand hier er iets van snapt.
  Partijen als de P.V.V. word niet zoveel op gestemd omdat het allemaal zo slecht is wat ze zeggen.
  Nederland wil niet nog meer moskeen of nog meer andere culturen.
  We hebben er toch al genoeg?
  Waarom komt iedereen naar nederland?
  Voor ons nummer 1 product en omdat je hier zo makkelijk en veel (in vergelijking tot andere eu landen etc.) uitkering krijgt in verhouding tot het minimum loon van dit land.
  Er zijn genoeg slechte ervaringen met uitkeringtrekkers ( die ook vanzelfsprekend ook nederlanders zijn) zoals het door laten lopen en innen na overlijden van de aanvrager.
  Nog meer horen?
  Naar mijn mening is dit land te soft en is het inderdaad tijd voor veranderingen.
  Logisch ook met 18 miljoen mensen op zo’n klein stuk grond en GEEN fatsoenlijke, rationele, nuchtere en doordachte leiding.
  Nederland is maar een nichterig aftreksel geworden van wat het ooit was.
  Een meeloper van het o zo grote amerika.
  Als je de tv aanzet is er wel weer een homo of buitenlander in het beeld.
  Allemaal linkse tv.(vooral rtl4)
  Ik behoor tot de procenten die dat niet normaal vind.
  Het is te overdreven.
  Hoe zouden jullie dat vinden in jullie eigen thuis land?
  Of als wij overal katholieke kerken kwamen bouwen en b.v. de kareldegrotestraat zouden oprichten?
  En als men iets wat in de richting van rechts gaat (nationalisme) zegt dan ben je meteen een rascist?
  Dat slaat dan toch ook nergens op?
  Nederland is een zeer schappelijk en fair land , altijd al geweest.
  Als men dan opeens gaat zeuren over dat men nog meer moskeen wilt, straatnamen met teksten uit hun cultuur of notabene het opzetten van een kerstboom op een basisschool niet wil doen voor de geloofsovertuigingen van een klasgenootje.
  Dan kan dat toch echt niet meer?

  Ergens moest een grens worden getrokken en die is er nu.

  Ik heb zelf genoeg buitenlandse mensen die ik ken mee werk en mee omga.
  Hier is iedereen ook meedenkend en past men zich aan.
  Wil men iets bereiken.
  Overal zijn goede en slechte mensen natuurlijk.
  Ik vind dat iedereen die kan werken moet werken.
  Er is altijd wel werk voor iemand die wil.
  Als voorstel voor het gedeeltelijk oplossen van het geldprobleem in dit land.
  Om te beginnen moeten mensen met een uitkering 1 euro per dag inleveren.
  Dat is rond de 146 miljoen per jaar.

  Recht op uitkering na 3 jaar werken.
  Geen verlenging van uitkering na vertrek uit nederland.
  Etcetera.

  Ben benieuwd wat ik hier voor reactie’s op krijg.

  MWhuahahahaha…

  de groeten

  EDIT REDACTIE: deze reactie zat in het spam filter vanwege het cursieve zinnetje.

 5. Deze had ik al een tijdje staan, Maar nu er weer gesjuullied wordt.

  Als ik in deze context Verhagen hoor zwetsen, hij heeft er twee maal een prijs voor gekregen; http://nl.wikipedia.org/wiki/Maxime_Verhagen#Prijzen_en_onderscheidingen in 2003 en 2006. Als ik dit dan bijvoorbeeld lees lijkt het wel of Verhagen bij Mao in de leer is geweest. “‘Subsidiariteit; In wezen geven de oude encyclieken dit prima aan. De katholiek sociale leer zoals die sinds eind 19e eeuw geformuleerd is, heeft veel waarden in zich. En ook deze leer geeft aan dat er een weg is tussen kil marktliberalisme en compromisloos socialisme. De katholiek sociale leer benoemt het subsidiariteitsbeginsel en geeft ieder mens, ieder persoon binnen zijn of haar gemeenschap een taak. Een persoonlijke verantwoordelijkheid.”‘ Maar dat is niet zo. Hij straatvegert het Sint-Pieterplein schoon, nou ja daar is geen beginnen meer aan natuurlijk. En beweert dan dat wij, ja niet hij, bang zijn voor vrijheid en zijn kerk en partij nodig hebben om ons, ja weer niet hij, op z’n best aan het halsbandje te begeleiden na we, ja nogmaals niet hij, door onze baas zijn losgelaten. “‘Het is niet meer vanzelfsprekendheid dat onze kinderen het beter zullen hebben dan wij. De samenhang in steden en dorpen is verdwenen door de komst van individualisering, immigranten vanuit de hele wereld en een complexer wordende samenleving. De traditionele verbanden van kerk, partij en vereniging bestaan niet meer. In Brabant verdwijnen de komende tien jaar 237 van de 287 kerken. Het levensbeschouwelijke kompas dat wij van huis uit meekregen, heeft plaatsgemaakt voor een vrijheid die vaak meer beangstigt dan bevrijdt. Kort door de bocht of niet: het zijn terechte zorgen van mensen. Hoe je er vervolgens op inspeelt en mee omgaat is een tweede. Ik denk dat de onzekerheid van mensen in onze huidige tijd dé voedingsbodem voor populisme is. Niet hun zorgen zelf zijn populistisch maar de antwoorden van bepaalde leiders die er zelf beter van willen worden. Die er populair van willen worden. Terwijl de sociaal wenselijke antwoorden van andere leiders het onbegrip ten opzichte van de zogenaamde Haagsche zakkenvullers vergrootte.”‘ Hij weet dus donders goed waarmee en hoe onverantwoordelijk hij bezig is om maar aan de macht te zijn. In een coalitie met zijn “aardsvijanden”. Echter dan houdt hij zich voor de domme met een geveinsde naïviteit en ziekelijke gezagsgetrouwheid aan de macht van de markt van het recht voor de sterkste en het onrecht voor de minder sterken. Een macht die altijd uitgaat van iemands bezit. 😡

 6. # 4
  ‘Hoe zouden jullie dat vinden in jullie eigen thuis land?’

  Dít -Nederland dus- IS ons thuisland.
  Of dacht je soms echt dat hier op Krapuul alleen maar allochtonen schrijven?

  EDIT REDACTIE: wat zeg ik nou?

 7. Jan Janssen Schreef:

  Als je de tv aanzet is er wel weer een homo of buitenlander in het beeld.
  Allemaal linkse tv.(vooral rtl4)
  Ik behoor tot de procenten die dat niet normaal vind. Het is te overdreven. Hoe zouden j**llie dat vinden in j**llie eigen thuis land?

  Hoeveel procenten heb je eigenlijk op? Je raaskalt met dubbele tong. Jägermeister?

Reacties zijn gesloten.