Syrische kritiek op cartoonist

De internationaal bekende Syrische cartoonist Ali Farzat is vannacht ontvoerd en mishandeld door gemaskerde leden van de veiligheidsdienst en pro-regeringsmilities. Die zouden zijn handen hebben gebroken.

Volgens lokale mensenrechtenactivisten zou Farzat (60), die in 2002 de Prins Clausprijs ontving voor zijn oeuvre, omstreeks half twee op het Omayadenplein midden in Damascus zijn ontvoerd door gewapende mannen. Later is hij uit de auto gegooid. (Syrische cartoonist Ali Farzat zwaar mishandeld en de handen gebroken – NRC)

Aan dit soort vreselijke dingen moet ik altijd denken als ik Geert Wilders weer eens overtrokken hoor schreeuwen over rotjochies die straatterroristen worden genoemd en dat ‘dat’ tuig door de knieën geschoten moet worden. Oftewel met geweld iets afdwingen vindt Geert de normaalste zaak van de wereld.

In Syrië hebben de machtshebbers het volledig voor het zeggen en wordt er met mensen die moeilijkheden maken op zo’n manier afgerekend. Gaan al die aanhangers en supporters van Geert hier ook over staan juichen en applaudiseren? Want is toch geheel in lijn met wat de Grote Lijder ook in Nederland wil? Ik moet er om 🙁

1 gedachte over “Syrische kritiek op cartoonist”

  1. onwelgevallige cartoonisten krijgen bij de PVV vast geen knieschot maar een Gregoriaans nekschot 🙂

Reacties zijn gesloten.