Sybrand Buma (CDA): meldplicht, gewoon omdat het (niet) kan

Sybrand Haerbal Buma-Stemra (CDA) was weer eens bij Buitenhof. Omdat ik mijn aandacht nooit bij dat eentonige, nasale gedrein van hem kan houden kijk ik altijd achteraf op internet wat-ie nou eigenlijk gezegd heeft.

Welnu, blijkbaar is ook Haerbal Buma-Stemra van de anti-democratische school Zo Niet Dan Toch.  Want ook al kun je mensen nergens concreet van beschuldigen en daarom ook niet vastzetten (het moet niet gekker worden), dan nog wil Haerbal die mensen een meldplicht op kunnen leggen. Gewoon, omdat het kan. Nou ja, het kan dus niet in een normale rechtstaat, maar daar wil Haerbal snel verandering in brengen.

Gewoon als Haerbal of de plaatselijke burgemeester Dickerdack dan wel een of andere Leefbare hystericus vinden dat je geradicaliseerd bent, hoplakee meldplicht. Welkom bij het CDA, een partij die toch al nooit veel op had met democratie en het land decennialang gegijzeld heeft met haar achterlijke minderheidsstandpunten, totdat Hans van Mierlo ze met Paars I na zeventig jaar eindelijk eens buitenspel wist te zetten. Met Paars I nam weliswaar weer een heel ander soort problemen een aanvang, maar dat valt buiten de reikwijdte van dit artikel.