Succes is een keuze als je geluk hebt

Op Sargasso verklaart Jeroen Laemers eindelijk hoe het zit met verdienen, (hard) werken en succes.

Succesvolle ondernemers en andere grootverdieners zijn de aanjagers van de economie. Het is daarom belangrijk dat de bezitters van een topinkomen niet te veel belasting betalen. Immers, wanneer de belastingdruk te groot wordt, dan zullen deze movers and shakers zich onvoldoende gestimuleerd voelen om extra inkomen te genereren. En dat gaat onverbiddelijk ten koste van de economische groei.

Helemaal onderaan de economische ladder werkt het precies andersom. Daar gaan de mensen, in tegenstelling tot de succesvolle grootverdieners, juist harder werken wanneer ze minder geld ontvangen. (Misschien dat daarom in de Wet werken naar vermogen werd geregeld dat sommige werkenden met minder dan het minimumloon genoegen moeten nemen.)

Eindelijk duidelijkheid! Grootverdieners zijn harde werkers die je niet mag belasten, want dan stoppen ze met werken. Minima kunnen daarentegen alleen met de knoet tot werken worden aangezet. Meer geld voor hen leidt tot meer luiheid.

1 gedachte over “Succes is een keuze als je geluk hebt”

  1. Daarom heeft de Franse President Francois Hollande besloten om straks de hoogste inkomens met een schijf van 75% te gaan belasten.

    Zodat de hele Franse maatschappij zou kunnen profiteren en niet alleen klein groepje.

Reacties zijn gesloten.