Strafproces PVV-er Geert Wilders: acht vragen en antwoorden

Vanaf morgen gaat het circus Wilders volop beginnen, pas op voor een overdosis van zijn gebral voor de microfoon, want die kon wel eens geestdodend zijn. Verder vind ik dat er maar eens duidelijkheid moet komen over hoe ver de vrijheid van meningsuiting mag en kan gaan. Dan weten we dat ook maar weer. Want wat Geert altijd beweert geloof ik geen barst van. Overigens gelooft hij er zelf ook niet in. Als een ander iets ten nadele van hem zegt, dan schreeuwt hij moord en brand, dan wordt hij gedemoniseerd. Lekker makkelijk, zo voorkom je altijd kritiek in een Nederland dat bang is geworden na Pim Fortuyn. Bah!

11 gedachten over “Strafproces PVV-er Geert Wilders: acht vragen en antwoorden”

 1. ” Want wat Geert altijd beweert geloof ik geen barst van.”

  Moet ook niet, hij is gewoon gestoord.

 2. Ben even gechoqueerd:

  “Het OM stelde dan ook een onderzoek in maar ging niet tot vervolging over: Wilders’ uitspraken werden te zeer onderdeel geacht van het lopende maatschappelijke debat over immigratie en integratie.”

  Met andere woorden zegt hier de OM dat er geen lessen over fascisme uit de Europese geschiedenis getrokken zijn, tenminste voor de OM en bij de OM, en als er in Nederland voldoende extreem-rechtsen oftewel fascisten zouden zijn, zeg 1,5mln bijvoorbeeld – dan maar gaat de OM niet tot vervolging.

  Vindt u dit redenering gezond?
  Vindt u dit redenering normaal?

 3. wilders is toch niet gestoord, hij zet zich op onbaatzuchtige wijze in voor het land ( theo hiddema )

 4. Wilders blèrt altijd dat dit proces een politieke vervolging is en dat deze zaak er nooit had mogen komen.
  Het klopt dat het OM verzoek tot vervolging in eerste instantie had afgewezen. Maar het wetboek van strafvordering stelt de belanghebbenden in staat schriftelijk bezwaar aan te tekenen. http://www.wetboek-online.nl/wet/Sv/12.html. Spong en René Danen hebben toen op basis van dat artikel een klacht ingediend, waarna er toch besloeten werd om tot vervolging over te gaan. http://napnieuws.nl/2010/01/27/mensen-stemmen-niet-op-een-veroordeelde-racist/ . Gelukkig zit onze wetboek zo in elkaar dat er ook bezwaar gemaakt kan worden. Wilders moet dus stoppen met huilen als een klein kind.

 5. Ik denk niet dat-ie gestoord is, ik denk dat hij heel bewust de dingen zegt die hij zegt om een bepaald effect te bereiken bij een deel van de bevolking. Tegenargumenten kunnen hem niet zoveel schelen, zolang hij dat effect maar bereikt.

 6. #6 ben ik helemaal met je eens en dat maakt het zo eng. Hij is geen redelijk mens en er valt niet met hem te praten. Hij gelooft zijn eigen gevaarlijke onzin 🙁

 7. Ik lees nu dat arabarbarist Hans “Rivieren van Bloed” Jansen, de “wetenschapper”, al heeft getuigd achter gesloten deuren. Jammer dat had ik graag op tv gezien.

 8. jvdheuvel Schreef:

  Ik lees nu dat arabarbarist Hans “Rivieren van Bloed” Jansen, de “wetenschapper”, al heeft getuigd achter gesloten deuren. Jammer dat had ik graag op tv gezien.

  Jawel, maar daar kijken te veel mensen er naar.

Reacties zijn gesloten.