Strafbare illegaliteit fopspeen voor de PVV?

De strafbaarstelling van illegaliteit is een hoofdpijndossier voor minister Leers. valt te lezen op de website van de NOS.

Illegaliteit is straks geen misdrijf: er staat geen gevangenisstraf op, mensen die hun boete niet kunnen betalen, hoeven niet te betalen, kinderen zijn niet strafbaar en hulpverleners en kerken ook niet.

Er blijft steeds minder over van de regeling. Gerard Schouw van D66 noemt het “een fopspeen voor de PVV”.

Leers wil geen jacht ontketenen op illegalen. Alleen illegalen die crimineel zijn en overlast veroorzaken, moeten bang zijn voor vervolging”, zegt de minister voor Immigratie en Asiel. “Ik ben niet van plan om razzia’s te gaan houden.”

Dat je opgelucht moet zijn over zo’n laatste zin geeft aan in wat voor tijden we leven.

3 gedachten over “Strafbare illegaliteit fopspeen voor de PVV?”

  1. [“Dat je opgelucht moet zijn over zo’n laatste zin geeft aan in wat voor tijden we leven. “]

    Uitstekende opmerking!!!!!

  2. Er worden al jaren razzia’s gehouden. Een illegaal doet immers vrijwel altijd wel iets dat strafbaar is, want werken en wonen e.d. mag allemaal niet.

  3. Ik ken een aantal illegalen, ze komen uit Brazilie en doen niets strafbaars, behalve dat ze hier illegaal zijn, voor zover je migratie kunt criminaliseren. Ze werken als schoonmaker of in de bouw. Hoe dan ook, als Nederland die mensen uit zou wijzen, dan hoop ik dat ze hetzelfde gezeik krijgen als Spanje in 2008. In 2008 heeft Spanje een aantal Brazilianen uitgezet omdat ze illegaal in Spanje zouden willen verblijven. Als reactie daarop ging Brazilie Spanjaarden op het vliegveld weigeren en werd de ‘Lei da reprocidade’ ingesteld. Deze wet komt er op neer dat Brazilie buitenlanders (gringo’s uit Europa) hetzelfde gaat behandelen als dat Europa Brazilianen behandelt. Ik heb het al vaker aan mensen uit Brazilie voorgesteld om in plaats van wat toeristen, die er immers geld uitgeven, aan te pakken, bedrijven zoals Akzo-Nobel, Philips of de Rabobank, die er ook zitten, financieel aan te pakken. Hef een soort van ‘fiscalisatie van de Europese migratiepolitiek’ dus. Wanneer Europa/Nederland onderdanen van in dit voorbeeld Brazilie het land uitzet, ok, maar dan wordt er wel een soort van ‘racisme- en onvriendelijkheidsbelasting’ over deze gringo-bedrijven geheven. Het geld wat hieruit vloeit kan worden gebruikt om investeerders aan te trekken uit landen waar mensen wel welkom zijn. Als landen zoals India, China, Brazilie en dergelijke dit zouden doen, dan trekt Europa heel snel zijn xenofobe keutel weer in. Verder een zwarte lijst van populisten maken die tot persona non-grata in dergelijke landen worden verklaard. Wat ik dus wil zeggen is dat de golf van xenofobie die Europa overspoelt, niet aan het buitenland ongemerkt voorbij gaat en dat het dus wachten is tot de opkomende economien tegenmaatregelen gaan nemen.

Reacties zijn gesloten.