Strafbaarheidsstelling illegalen van tafel: eerst het zoet en dan het eh zoet?

Opmerkelijk: de strafbaarheidsstelling van illegalen is dan toch van tafel binnen het kabinet, in ruil voor een verhoging van de arbeidskorting die de VVD graag wou. Eh, ja ho, wacht eens even, dus dat is gewoon eerst het zoet en dan nog eens het zoet? Wie betaalt die verhoging van de arbeidskorting?

Welnu, dat is nog niet bekend, behalve dan dat die bezuiniging natuurlijk niet op een van de rechtse hobby’s, defensie, veiligheid of infrastructuur mag plaats vinden, want dat zou een zuuraanval bij Fred Teeven teweegbrengen.

Merkwaardig financieel sponzig beleid, niet erg karakteristiek voor de VVD en ook niet voor de PvdA.

Zou het dan toch de ijzeren vuist van Arie Slob zijn geweest die op diezelfde tafel belandde met betrekking tot de strafbaarheidsstelling van illegaliteit? Dat men niet ziet hoe verder te moeten zonder de steun van de CU?

18 gedachten over “Strafbaarheidsstelling illegalen van tafel: eerst het zoet en dan het eh zoet?”

 1. Weten we zeker dat deze concessie van onleefbaar NL niet ook een 1 aprilgrap is?

 2. ‘Een opgesloten illegaal overvalt geen juwelier. Maar dat zijn ze blijkbaar vergeten, dus dit zal tot een hoop ellende leiden.’ Dat zei PVV-leider Geert Wilders vandaag in een reactie op het besluit van PvdA en VVD om de strafbaarstelling van illegaliteit van tafel te halen.

  Geert was, is, en zal altijd de gore, smerige nazi zijn en blijven! Hoog tijd dat de hij opgesloten wordt! De opvolger van Adolf Hitler propageert gewoon het weer oprichten van concentratiekampen! De vuile smeerlap!

 3. Die illegale wiethandel is dat nu ook legaal? Ok, grapje.

  Maar goed, hoe is dat dan geregeld in de rest van europa? Komen al die illegalen nu niet deze kant op? Gezellig hoor al die mensen, maar die moeten ook eten en wonen. Ja toch?

 4. DanEngels

  Weet je wat? We schoppen jouw eruit. Scheelt weer een plekje. Kan er weer een normaal mens gehuisvest worden.

 5. @Links – april 1st, 2014 at 4:32 pm,

  Pom, pom, pom,… Weetje, een tijdje terug, werden er bijna in heeel europa ook mensen uit hun huizen gehaald. die vonden ze ook heel slecht, Raus, Raus, werd er aan de deur geroepen. Deze huizen die vrijkwamen werden vervolgens weer bewoond door ook normale mensen, althans volgens de toenmalige normen. Maar nu met Links lijken die tijden te herleven. Zo zie je maar weer je kunt niet waakzaam genoeg zijn.

 6. DanEngels/Geert Wilders hoe bepaal jij hoe je reageert, of als DanEngels of als Geert Wilders. Heb je daar een dobbelsteen voor, een bord of stemmen die dat aangeven? lijkt mij vermoeiend, misschien dat je daarom ook zo vermoeid overkomt.

 7. @Cornelis, bedankt voor het artikel die de juiste juridische onderbouwing van dit bekend probleem weergeeft.
  In de schijndemocratie van Rutte, Opstelten en Teeven wil men gauw alle wettelijke regels die niet welgevallig zijn overboord zetten.

  Dit heeft ook de Derde Reich eerder geprobeerd.

 8. Het is tijd dat de regeringen van Nederland ’s een keertje de bestaande wetgeving zelf gaan naleven, niet alleen dit tegen de burgers roepen, in plaats van steeds naar mazen in de wetten te zoeken om bruine drollen doorheen proberen te lossen.

 9. @Keira – april 1st, 2014 at 5:10 pm,

  Goeie vraag. Het is misschien wel het dualisme van de mens. wanneer moet je onverbiddelijk zijn en wanneer strijk je met de hand over het hart.

 10. @DanEngels: de nazi’s moet je onverbiddelijk uit hun huizen trekken en naar buiten schoppen. Niet mensen op basis van hun etniciteit of religie, of mensen die uit economische nood of doodsangst naar je land gevlucht zijn. Bepaal nu even zelf tot welke groep jij behoort. Kom op, ik weet dat je het kunt, zelfs met jouw reptielenbrein.

 11. Eerst verdient het VVD schorem even een paar honderd euri bloedgeld per jaar in de vorm van arbeidskorting en vervolgens als na nieuwe verkiezingen de tokkies de partij van de dwangarbeid de genadeklap hebben gegeven en de fascisten aan een megaoverwinning hebben geholpen…wordt de illegaliteit so wie so toch weer strafbaar. Either way, Diederik Samsom kan zich nog zo geïnspireerd voelen door zijn kinderen maar verliezen doet hoe dan ook. Maakt niet uit hoe hij draait, konkelt, liegt, uitruilt…overal maakt ie een puinhoop van en het was ook niet anders te verwachten van zo’n regeergeile charlatan en oplichter.
  En trouwens…de mensenjacht gaat ook zonder strafbaarstelling gewoon door dus is het gewoon ‘symboolpolitiek’.

 12. ‘symboolpolitiek’.
  ================
  Inderdaad, het is slechts uitstel,er moeten nog verkiezingen komen,zo’n nederlaag kan de PvdA niet meer hebben.

  Roberto

 13. Beetje domme actie van de VVD. Maar zo kennen we de VVD ondertussen eigenlijk wel. Voor een paar grijpstuivers je moraal verkopen. Die grijze knakker van het NOS journaal zei het al: “de lente is begonnen”. Het land volpompen met buitenlanders kan beginnen.

 14. GEEN MENS IS ILLEGAAL. Als dat zo is… dan draait nu Lucy zichzelf om in haar graf/ vitrine kast. Het was ook wel een onuitvoerbare wet. En een ILLEGALE WET.

  Maar wat Nederland er voor terug heeft gekregen is ook een ramp. De rijken die het al makkelijk hebben crisis of geen crisis worden nog meer ontzien. Die smerige ratten die graaien over de ruggen van IEDERS OPA EN OMA in de zorg. Of gehandicapte kinderen gaan gewoon vrolijk door. To name a few.

  @ DanEngels De hele VVD hangt samen van domme acties. Lees eens een VVD’er du jour. OP IEDERE WEBSITE IEDERE FUCKING DAG WEER! RUTTE is de meest gehekelde premier ooit. En daar is ALLE REDEN TOE!

 15. Met dank aan WIEGEL (VVD) en van AGT hebben we nu een probleem met generaties gastarbeiders. Die hierheen zijn gehaald uit PUUR EIGEN BELANG van de vrinden van Wiegel die zelf nu met justitie te maken heeft vanwege corruptie.

  En de PVV blaat over linkse hobby’s het is echt een groot cabaret voorstelling. Cabaret niet van de lach maar van de traan.

  Zorg is een melkkoe ANDERMAAL de VVD.

  JSF ook VVD

  HRA graaiers VVD

Reacties zijn gesloten.