Straat vrij voor jankende autochtonen

Sarah Sluimer is niet opgegroeid in het Amsterdam-Oost waar zij zo naar hartelust over kan jammeren in de Bruine Bode. Sarah Sluimer is programmamaker kunst en politiek bij de Balie in Amsterdam. Zo staat het er, ik weet niet wat ik mij er bij voor moet stellen.

De Balie is meegezakt naar het Wildersniveau dat in Nederland allang de dienst uitmaakt (en waarvoor ongetwijfeld nog volop subsidie beschikbaar is).
Holman over Wilders, pa en zoon Van Rooy over de moslimdreiging, het krijgt allemaal een gewillig gehoor in een gebouw dicht bij het Leidseplein in Amsterdam.

Sarah Sluimer wordt belaagd

door een vijandelijk leger allochtone observanten die me duidelijk maken hoe mijn borsten er uitzien in mijn jurkje, dat mijn mond – per ongeluk – een beetje open staat waardoor ik kennelijk de suggestie van gewilligheid uitstraal en hoe ik loop. Ik draai – kennelijk – als een bezetene met mijn kont. Een wandelend beeld ben ik. Een object waar iedere interpretatie van seksuele beschikbaarheid op kan worden losgelaten.

“Autochtone” mannetjes zal het aan hun reet roesten hoe Sarah Sluimer loopt, moet u weten. In haar kringen reageert men niet zo. Maar haar kringen wonen nog niet zo erg in Amsterdam-Oost, waar “zij haar boodschappen doet”.

Is het een nare boodschap wat zij te melden heeft? Ja dat is het. En mijn ergernis zou zich niet tegen haar keren als zij niet zo duidelijk de allochtonigheid van haar belagers beklemtoont. Mevrouw kent Amsterdam-Oost niet, en een groot deel van de rest van de stad evenmin. Wil graag meedeinen op de golf van gentrificatie, begonnen in broederlijke samenwerking van PvdA, VVD en GroenLinks en weet niet dat Haar Soort Mensen niet per se als Haar Soort Mensen behandeld zal worden in de gekoloniseerde ruimte. Ik zeg dit als Amsterdam-oosterling van huis uit.

De vertegenwoordigers van de klasse waar Sluimer zo op neerkijkt en die haar niet te recenseren heeft is, voorzover “autochtoon”, grotendeels uit Amsterdam verdwenen. Overloopbeleid heette dat, het pauperdom moest maar naar Lelystad, Almere en oude tot “groeikernen” uitgeroepen stadjes in de ruime omgeving. Af en toe komt men dan Jordaantje spelen in de Jordaan, waar zo goed als geen echte Jordanees meer woont. Nostalgie. In de oude Jordaan zou mevrouw Sluimer het net zo ongemakkelijk hebben als nu in het niet nader omschreven Oost dat ik niettemin wel herken omdat ik er ruim een halve eeuw mee verbonden ben geweest. Ook het gay appeal dat de Jordaan nu heeft kan alleen bij de gratie van het feit dat er geen Rasmokummers meer wonen. Grappig woord evengoed, nietwaar.

Weet u, mevrouw Sluimer, wat u uitdraagt is klassehaat. En die is wederzijds. Ik zou graag onpartijdig zijn, ben wel afkomstig uit de door u verachte buurt maar ben ook intellectueel en weet u – die combinatie is als je er autochtoon bent, extra moeilijk. Over deze dubbelzinnige verhouding heb ik al vaker geschreven, hier denk ik ook. Maar ik kan geen sympathie opbrengen voor uw gejammer omdat het niet over “vrouwenrechten” of “homorechten” gaat, maar om klassehaat die ook nog eens geprojecteerd wordt op de anderen die voor “allochtoon” worden uitgemaakt. Daar kun je dan leuk weer een Debatavondje over houden. Bolkestein is ongetwijfeld gevraagd.

25 gedachten over “Straat vrij voor jankende autochtonen”

 1. @1
  Ga mij niet vertellen dat je ook uit de Javastraat komt, kameraad/collega…

 2. ik kom van de insulindeweg en dankzy het PVDAverdeelcentrum van de schaarse woningen (het CBH ) kon ik toen , met vrouw en met 2 kleine kids ,op een zolderkamer.
  Maar de rode broeders maanden ons tot geduld want dankzy het PVDAgemeentebestuur zou de woningnood spedig tot het verleden horen.

  Arbeiders waren by een woningbouwcorporatie aangesloten en een huis kopen deden we niet om speculatie te voorkomen.

 3. @5
  Nou het klinkt mij wel bekend. Alleen kocht je geen huis omdat je geen huis kocht, punt. Wij hadden wel een zomerhuisje aan de duinrand, een tijd.
  Voor de meesten: de Insulindeweg is de “sjiekste” straat in de Indische Buurt van Amsterdam…

 4. Laat ik nu ook al jaren mijn boodschappen doen in Amsterdam-Oost, en er eten en op de bus en de trein en de tram wachten, er rondfietsen, brieven posten, vuilnis wegkieperen en met vrienden en familie en alleen door de straten lopen.
  Wat Sarah beschrijft, herken ik totaal niet. Maar ik wil best de hypothese verdedigen dat dit te maken kan hebben met leeftijd. Ik heb een heksenbos grijs haar. Nergens last van.

  De analyse van Arnold J. herken ik echter wel.

 5. @3
  Nou vooruit, ik ben van 55′
  zal ik dat ook in de groep gooien
  geen idee of we elkaar verder kennen, dat hoeft helemaal niet zo te zijn

 6. Ah Sarah die smeekt en jankt naar aandacht en verzint van alles om die aandacht te krijgen. (Liever betaald aandacht, weetjewel)
  Als je het niet op allochtontjes kan afgeven, op wie moet je dan?

 7. ach , het is allemaal de schuld van de prefab bouw , geen bouwvakkers op steigers meer die ff lekker tegen die Mevroi konden vuilbekken , en Nederlandse stratenmakers zijn ook al bijna op …

 8. Slijterij F.G.S. Hamers, dat had ik al uitgerekend – de langstgebleven “autochtone” middenstander op de fietsenboer na.
  Die slijter is nog niet zo lang weg (failliet).
  Bij Radio [Dinges] werkte ik nog een tijdje samen met een technicus die van boven voorheen Het Parool kwam, kende ik ook verder niet. Voor de meelezenden: gezellig buurtleven, daar is mij niets van bekend. (Van hem heb ik de wederopgestane Rasmokummer…)

 9. #15 We hebben het er nog wel eens over. En wat mevrouw Sluimer betreft: lullen om te lullen als gevolg van een aanval van de ziekte van aandacht.

 10. Oehoei ben je weer dom bezig? Meeste Slachtoffers en Slachtoffertjes islamwijkterrorismen zijn JOODSE Kinderen en Vrouwen.Zowél Hier als in engeland duitsland oslo waar je ook kijkt.Beter verschil tussen EEN AUTOCHTOON EN EEN JOOD LEREN beste jvvh.Collega bron heeft anders nog wel wat vids voor je waarop te zien hie islamknokploegen joodse meisjes in elkaar rammen. Voor die situatie mag je geheel je hogere klasse joodse bankster&adel&uitvreetelite -alle partijen breed-alle kabinetten lang- bedanken die zich zat en scheef verdienen aan je Leed en Ellende.Volken met Volken verwoesten uitvreten en opruimen is al millenia hun metier en cultuur van inkomen aan jouw omkomen!

 11. Een van de dingen die me zijn bijgebleven van een lezing van Jan Dirk de Jong, die jarenlang participerende observatie deed in Overtoomse Veld, is wat hij vertelde over de keer dat hij op straat stond te wachten op de jongeren waarmee hij rondhing en werd benaderd door een homo. Hij reageerde met iets van ‘nee dank je, ik ben niet zo’ – waarop die man hem bedankt dat hij hem niet in elkaar heeft geslagen. Dat was ook precies wat de jongens tegen hem zeiden toen ze kwamen aanlopen: “Waarom heb je hem niet in elkaar geslagen?”- maar dat verwachtingspatroon komt dus kennelijk van beide kanten.

 12. Welk stukje wereldstad is Oost? ben pas 3 keer in Amsterdam geweest waarvan 2 keer in de Bijlmer, wat ooselijk is?

 13. Wat een onzin van sluimer,
  Op internet duizenden films,plaatjes,kontaktsites met meiden en vrouwen in allerlei standjes en zonder jurkjes met borstjes zo groot als skippieballen.

  Op de wallen in amsterdam duizenden vitrines met de schaarst geklede meiden die je maar kan vinden.

  In de uitgaansplekken vind je genoeg meiden in de frivoolste jurkjes die je maar kunt bedenken.

  Wie o wie moet dan zooo wanhopig zijn werkelijk dat je sarah sluimer nog uberhaupt wilt zien??
  OMG sarah sluimer ik zie net een foto op het net van die vrouw..mijn hemel en dat krijgt aandacht over een jurkje en haar borsties?

  Dat moet een grap zijn,gelukkig lopen er ook lekker veel mannen in amsterdam veel gezelliger,het aanbod van jurkjes en borstjes is verzadigd die markt,hoe kan?? Sarah nog aandacht krijgen,lachwekkend en niet realistisch lijkt me.

 14. “D. Unfeldt – augustus 25th, 2012 at 7:36 pm
  Oehoei ben je weer dom bezig?”

  Wie niet?

  Maar wat is je fixatie, eigenlijk? Mede gezien: “GEWIST IVM REGELS en exit

  Bye & fu, btw.

 15. Pingback: Voor het echte koloniale fijngevoel moet je de Javastraat Djalan Djowo noemen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.