Stoute Palestijnen – steken hun eigen auto’s in brand en geven de Joden de schuld

Dit is nu eens interessant nieuws: De Israelische politie heeft bekendgemaakt dat het verhaal dat Joodse kolonisten schuldig zijn geweest aan het uitbranden van zes auto’s in het dorpje Qusra, niet waar is. De krant Haaretz meldt dat de politie van het district  Shai (wat waarschijnlijk staat voor Shomron en Yehuda, de Israëlische naam voor de bezette Westoever) na een ‘gedegen onderzoek waarbij de modernste technieken zijn gebruikt’ tot de conclusie is gekomen dat ‘het incident niet vanuit nationalistische (lees: anti-Palestijnse) motieven is gepleegd.

 ‘Een aantal klachten van inwoners van het dorp komt niet overeen met de bewijzen van de plek van het misdrijf, aldus de politie. Het verhaal dat het om een ‘nationalistisch zaak’ ging is verzonnen, zoiets is nooit gebeurd, aldus de politie. Een Israelische identiteitskaart die  bij de plek gevonden was en die de inwoners voor bewijs aanzagen, wees niet in die richting aldus de politie. Die kaart was uit de zak gevallen van een soldaat die eerder betrokken was geweest bij het uiteendrijven van een protestdemonstratie in het dorp, maar die op die bewuste donderdag niet in de buurt van Qusra was geweest .

Kortom en met andere woorden : het verhaal dat de kolonisten van de nederzetting Esh Kodesh  die het dorpje Qusra de afgelopen weken op alle mogelijke manieren hebben aan- en lastiggevallen na een uitspraak van de Israelische Hoge Raad dat land dat Esh Kodesh had ingepikt teruggegeven moest worden aan Qusra, waren niet schuldig. De conclusie van de Israelische politie van de bezette gebieden was derhalve dat de bewoners van Qusra zelf zes van hun auto’s hebben laten uitbranden. (Het lijkt wel een beetje op een verhaal van NOS-verslaggever Lex Runderkamp. Nog niet zo heel lang geleden liet Runderkamp in een opmerkelijke reportage Koptische christenen in Zuid-Egypte hun eigen kerk in brand steken. Hij heeft het verhaal, hoewel het aperte onzin was, nooit gerectificeerd).

Natuurlijk gaat de nationalistische zender van de kolonisten, Arutz 7, nog wel een stapje verder dan Haaretz. Volgens Arutz 7 is nu door de politie zonder meer aangetoond dat de ‘Arabieren’ in Korsa (sic!) zelf hun eigen auto’s in brand hebben gestoken en wel met de bedoeling de Joden daarvan de schuld te kunnen geven. De Israelische politie had namelijk aangetoond dat het bewijsmateriaal vals was, en dat de identiteitskaart die op de plek was gevonden niet van een kolonist was,. maar van een Israelische soldaat. Arutz 7 valt daarom de organisatie ‘Rabbi’s for Human Rights’ fel; aan, want die hadden de daad in een verklaring veroordeeld als een wandaad die was geplaagd door kolonisten. Ook haalt Arutz 7 de Raad van Inwoners van Samaria (Shomron) aan die stelde dat nu ‘boven elke twijfel verheven is vast komen te staan dat deze daad is geënsceneerd door Arabieren met hulp en steun van linkse groepen die doorgaan met het steunen van terreur en het vergroten van spanningen tussen Joden en Arabieren door deze  bloedsprookjes tegen de inwoners van Samaria aan te moedigen’.

Benny Katzover, het hoofd van de Raad van Inwoners van Samaria, deed er nog een schepje bovenop door te verklaren dat ‘honderden relschoppende Arabieren vorige week hadden geprobeerd Esh Kodesh binnen te vallen nadat het verhaal van de uitgebrande auto’s bekend was geworden. Sommige inwoners van Esh Kodesh waren daarbij gewond. (Volgens een geloofwaardige Palestijnse versie van het verhaal waren het echter de kolonisten van Esh Kodesh die, geholpen d oor het leger, de inwoners van Qusra een lesje waren komen leren, waarbij twee inwoners van Qusra in hun eigen dorp door scherpe munitie gewond raakten.

Wat is nu de moraal van dit  verhaal? De volgende:  natuurlijk is het nooit uitgesloten dat in de redelijk wetteloze omgeving van de Westoever ook onderlinge Palestijnse vetes worden uitgevochten. Maar zes auto’s is een vrij groot aantal, en degene die dat dan gedaan heeft heeft wel ongeveer de pik op heel Qusra. Ik denk dat ik het er voorlopig op houd dat ik wel graag van de Shai- politie die anders nooit onderzoek doet naar dit soort zaken – Palestijnse klachten worden eigenlijk nooit uitgezocht –  wat dan wel het bewijs is dat de Palestijnen zelf hun eigen  auto’s in brand hebben gestoken. Zijn dat trouwens zelf ook inwoners van Samaria en Judea, oftewel kolonisten, die Shai-politiemensen? Hoe dan ook, als ze onderzoek hebben gedaan met de ‘modernste methodes; moet er toch wat zijn gevonden, nietwaar. Wat dat dan wel is wil ik ook wel graag horen.

Dit artikel verscheen eerder op de site van AbuPessoptimist

2 gedachten over “Stoute Palestijnen – steken hun eigen auto’s in brand en geven de Joden de schuld”

Reacties zijn gesloten.