Stop de persen: Bruin II blijkt een VVD-kabinet

De VVD is veel sterker uit de formatie van het kabinet-Rutte II gekomen dan de PvdA. De liberalen hebben ruim driekwart (77 procent) van hun verkiezingsprogramma in het regeerakkoord weten op te nemen. Voor de PvdA is dat veel minder: 41 procent.

Het Centraal Planbureau heeft het regeerakkoord vergeleken met de verkiezingsprogramma’s van beide coalitiepartners. De rekenmeesters van het kabinet telden de maatregelen die het regeerakkoord haalden en hielden rekening met de bedragen die ermee gemoeid zijn.

Het zijn cijfers van het Centraal Planbureau, dat de Firma List & Bedrog als “de liberalen” aanduidt, dus redelijkerwijze hoeven we ze niet serieus te nemen. Maar het is dan wel officieel, wat iedereen die het al wist bij aantreden: Bruin II is een VVD-kabinet. Tja, anders zou het misschien niet eens Bruin II heten. Als het zogenaamde kinderpardon, waar vooral bureaucraatjes een baan aan overhouden, het grote PvdA-succes mag heten, dan weten we meer dan genoeg.

12 gedachten over “Stop de persen: Bruin II blijkt een VVD-kabinet”

 1. Een handjevol egoïstische krijsers en schreeuwers gijzelen dus dit land.
  C’ est simple comme bonjour!

  Ik ben die brallers eigenlijk spuugzat.

 2. 77% neoliberaal tegen magere 41% iets sociaal-democratisch?

  Wil je hiermee zeggen dat PvdA in dit regering alleen de rol van een façade speelt en de neoliberalen blijven hun uiterst rechtse harde cours van Privatisatie en bezuinigingen ten koste van de bevolking onverminderd door?

 3. Ik vond ’t al zo verwonderlijk de huidige totale zorgafbraak doet je haast terugverlangen naar de gematigdere tijden onder Schippers/Veldhuijzen.

 4. @2: Was het maar waar. Ik denk eerder dat de neoliberale vleugel van de PvdA gewoon eens is met vele VVD standpunten.

 5. Tussen een verkiezingsprogramma en regeringsdeelname zit nu eenmaal een groot verschil.
  En iedereen kon weten dat de PVDA zich linkser voordeed dan ze was.
  De PVDA is al lang neo liberaal.
  En dit is beleid waar de PVDA weinig bezwaar tegen heeft.
  De PVDA laat gewoon hun ware gezicht nu zien.

 6. @6: Shit, weer een interne memo gemist..Mag ik de SP wel sociaaldemocraten noemen? Of moet ik daar ook de schijn van socialisten ophouden?

 7. @8 Sociaal Democraten is dankzij de PvdA en haar structureel verraad een vies woord geworden , maar wat noemen we de SP dan .. ?? Parlementair Socialisten ??? Compromis-Socialisten ?? Dwaal -Socialisten , alleen Socialisten dekt de lading daar zeker niet meer .. “Zwak -Socialisten ” mischien ???

 8. @9, Al Bakra, mag je weer pronken want de juiste bewoording is van je: “Zwak-Socialisten (Met enorme hoop op regeringsdeelname)”

 9. @9: Niet lang geleden hadden ze het over sociaalisten. Go figure.. Maar wat mij betreft past sociaaldemocraten het beste. Ik zie in ieder geval weinig revolutionairs meer uit hun koker komen.

  Ik wil wel opmerken dat ik op zich geen negatieve bijklank aan sociaaldemocratie geef. Ik zie het slechts als een politiek doodlopend weg.

Reacties zijn gesloten.