Stop met bashen chronisch zieke bevolkingsgroep als PGB-fraudeurs

In 2013 is een bedrag van €4,5 miljoen aan AWBZ – zorgfraude vastgesteld.
Een klein deel hiervan, 4 miljoen, was het deel dat gefraudeerd was met PGB-geld

Hoeveel kost de opsporing van deze fraude wel niet? Dit zal ongetwijfeld een veelvoud zijn van het uiteindelijk teruggevonden bedrag.
Als de overheid een bedrijf was zou men die 4 miljoen niet opsporen en de kosten van  de opsporing besparen… dan kunnen ze nog meer mensen verzorgen met het uitgespaarde geld.
Hoeveel van de gevonden fraude kan nog teruggevorderd worden?
Van een kale kip kun je immers geen veren plukken.

De betrokken PGB-fraudeurs waren hoofdzakelijk bemiddelingsbureaus. Door even wat cijfers te noemen kun je zelf zien wat een schijntje de fraude voorstelt! De totale PGB-kosten in 2012 waren €2,7 miljard. Dit is €2700.000.000. De fraude van €4 miljoen is dus maar 0,00001481-ste deel van dit grote bedrag.
Dus zoek liever naar de echte fraudeurs waarvan opsporing de moeite waard is.

Door deze minimale diefstal zijn vele chronisch zieken en gehandicapten als fraudeur en oplichters weggezet door de kabinetten van Balkenende en Rutte. Deze vermeende fraudeverhalen werden door VWS uitbundig gelekt richting diverse regeringsgetrouwe (VVD) dagbladen die dit brachten als groot breaking nieuws!

De kranten publiceerden dit telkens weer opnieuw als er weer eens (een percentueel te verwaarlozen bedrag) aan PGB-fraude was ontdekt in dit in vette hoofdletters! Inmiddels is door deze ongeremde acties van VWS en de pers, de complete Nederlandse bevolking gehersenspoeld! Het niet zieke deel van de bevolking is daardoor nu de royaal frauderende chronisch zieken en gehandicapten helemaal spuugzat. Daarom wil het participeren om te bezuinigen op de zorg niet meer lukken want wie wil er immers verplicht mantel gaan zorgen voor ons als criminelen? De Nederlanders hebben er dus geen enkele moeite meer mee dat Rutte alle door de jaren heen zorgvuldig opgebouwde voorzieningen van ons als profiteurs afpakt.

Er zijn zelfs telefonische meldpunten geopend om deze fraudeurs te melden…het begint op Noord-Korea te lijken.
Het zou de regering sieren als ze alle zwartmakerij van een complete bevolkingsgroep onmiddellijk stoppen en uitleggen dat de ontdekte fraude eigenlijk nauwelijks iets voorstelde.

Nu worden we helemaal niet meer vertrouwd dus bedankt VWS!

1 gedachte over “Stop met bashen chronisch zieke bevolkingsgroep als PGB-fraudeurs”

  1. Pingback: Aanpak PGB-fraude wel groot probleem | Krapuul

Reacties zijn gesloten.