Stompzinnige aanval Anonymous op Israël

Dit is natuurlijk verkeerd om precies dezelfde reden als Geert Wilders, de PVV, Joost Niemöller en andere denkluien willekeurig welke extremistische actie van Een Moslim Waar Dan Ook Ter Wereld willen koppelen aan Alle Moslims ter wereld, of in elk geval die in Nederland.

De joden zijn niet Israël en Israël zijn niet de joden. De holocaust is een misdaad begaan tegen joden, niet tegen Israël. Joden wereldwijd dienen niet verantwoordelijk gehouden te worden voor wat Israël zoal uitvreet.

Bovendien, welke kritiek je dan ook – vaak zeer beargumenteerd – kunt hebben op Israël; die te koppelen aan de herdenking van de holocaust is nu precies wat je níet wilt in dat geval. Het is namelijk precies wat rabiate pro-Israëlfanaten altijd proberen te stellen: ‘als je tegen Israël bent, ben je antisemiet’. Nee. als je tegen Israël bent, ben je niet per se een antisemiet. En als je de holocaust wil herdenken, omdat het een afgrijselijke misdaad tegen – onder andere – de joden is geweest ben je niet noodzakelijkerwijze pro-Israël. Is dat nu zo moeilijk?

7 gedachten over “Stompzinnige aanval Anonymous op Israël”

 1. Het is inderdaad een belachelijke actie, er zijn heel veel mensen zoals ik die pro Israël zijn, maar dan wel binnen de grenzen van 1967.
  Bovendien ben ik een groot voorstander van een Palestijnse staat.
  Ik heb niets tegen Joden maar wel tegen een Joodse regering die geen haar beter is dan welke fascistische regering dan ook.
  En de holocaust, of je nu links bent of rechts, het is een grote misdaad geweest.
  Deze moet gewoon herdacht worden en niet gebruikt voor wat van propaganda doeleinden dan ook..

 2. Ik vind het wél een juiste actie , De zionistische entiteit melkt die ‘holocaust” uit bij iedere gelegenheid die ze hebben , Fout zou het zijn geweest wanneer er in plaats van ‘israeli” ,Joodse doelen waren aangevallen … De zionistische entiteit heeft door haar gedrag alle recht op ongestoord met 6.000.000 lijken te showen verloren …

 3. @2 Juist daarom moet je het níet doen, vind ik, juist omdat de zionisten dat verband onterecht willen leggen.

 4. @4: joh, het gaat ook om kwajongens van 14 tot 20 jaar dus dat kan wel kloppen.
  Het is meer een kwajongensstreek van internethangjongeren dan een “aktie”.

 5. @6 Dat klopt wel (stukje). Mensen kun je in het algemeen niet afrekenen op wat ze zijn. Wel op wat ze doen en laten. Hadden Wilders c.s. dat begrepen, was het hele “Marokkanendebat”, excuus, het Dertigledendebat over het “Marokkanenprobleem” overbodig geweest.
  @2 Natuurlijk wordt de holocaust uitgemolken door de zionisten. Alleen dat al zou reden moeten zijn om niet deze dag uit te kiezen en je dus duidelijk van het misbruiken van de holocaust te distantieren.

Reacties zijn gesloten.