Nog steeds weinig te merken van Teevens humanere asielbeleid

Intussen gaan we gewoon lekker door met het mishandelen van vluchtelingen met ernstige gezondheidsklachten. Mensen die al in een wanhopige situatie verkeren gewoon nog verder de stront intrappen, dat is waar Nederland tegenwoordig voor staat.

Zo werd meneer Haydari, die vandaag waarschijnlijk uitgezet wordt, elke nacht om het uur wakker gemaakt. Zonder medische, of andere noodzaak. Integendeel, meneer Haydari kreeg juist slaapmiddelen, ook vanwege de blijvende gevolgen van een hersenoperatie die hij ooit heeft gehad. Een normaal mens zou zo iemand met de grootst mogelijke zorg behandelen, maar zo niet de kapo’s van Detentiecentrum Rotterdam.

Ik weet het inmiddels, dat dit soort dingen hier, in mijn eigen land, gebeuren, maar ik blijf verbijsterd, elke keer als ik weer zoiets lees. En dat men het ook laat gebeuren, dat het geen excessen zijn, dat zo’n Teeven met zijn gevangenisbewaarderstronie, die hiervoor verantwoordelijk is, gewoon kan blijven zitten. Dat het behoud van Zwarte Piet oneindig meer protest oplevert dan dit soort afgrijselijke wantoestanden. Mijn Amerikaanse vriendin had Nederland ooit als hoopgevend baken dat het ook anders kan dan in haar eigen land, maar dat beeld is snel aan het vervagen.