De stank van het “Nieuwe Amsterdam”

Screenshot van politiereclame
Screenshot van politiereclame
Truth-out, een site die ik regelmatig opsla bij wijze van ochtendblad – er jaren geleden op geattendeerd in de bloggershoogtijdagen van Wim de Bie – bederft dit weekeinde alle mogelijke goede humeur. Alleen al een foto met het smoelwerk van Eberhard van der Laan is voldoende om zich misselijk te voelen. Het sociaaldemocratische tuigdorp dringt door tot het buitenland, waar velen nog illusies koesteren over vrijgevochten Amsterdam waar schaarsgeklede hoeren achter de ramen zitten en ontspannende rookwaar vrij te koop is. Toch al een erbarmelijk beeld van Amsterdam, maar daar komen toeristen op af.

Een ander kwallig type, Bartho Boer, woordvoerder van Eberhard, uitgebreid aan het woord, geciteerd uit The Guardian (Russia Today citeert het van-kooten-en-de-bieësque Ulftingen West alsof er al tuigcontainers in gebruik zijn, een onverwacht lichte toets):

“Wij willen de vrijzinnige waarden van Amsterdam in stand houden. We willen dat iedereen is wie hij en zij is – of ze homo zijn en lesbisch of zich verzetten tegen geweld en daardoor slachtoffer zijn van intimidatie. Wij als maatschappij willen hen verdedigen.”
[Ongelooflijk, niet?]

Er kan altijd een sterk-en-sociale draai gegeven worden aan de “aanpak” van “overlast”. Er komt immers steeds meer overlast en er moet ingegrepen worden. Er worden hoooggeschoolde smerissen geworven onder het motto dat nietsdoen ook overlast is.

Gelachen kan er eigenlijk niet.

“In de Orwelliaanse wereld die zich in de hele westerse beschaving ontvouwt vat Boer het nieuwe kassabontotalitarisme samen dat de Nederlanders gretig aanvaarden en dat ongetwijfeld spoedig navolging zal krijgen in andere zogenaamde liberale democratieën: “Er wordt op hun gelet zodat de hele situatie zich niet opnieuw kan voordoen in hun nieuwe huis.”

Het gehele grote plan voor het verwerken van een in toenemende mate overbodige bevolking is het “zachte totalitarisme” van tirannen. Maar in een maatschappij waarin kopen en verkopen ten grondslag ligt aan alles wat als menselijke vrijheid wordt beschouwd, kunnen we misschien niet uitsluiten dat steeds meer mensen de status van overtollige arbeidskracht zullen krijgen, waarbij het onmogelijk is werk te vinden, huisvesting, of basisbehoeften te vervullen, en dan verwezen zullen worden naar “tuigdorpen” of “beheerskampen”.

De vraag voor degenen van ons die nog niet naar beheerskampen zijn verwezen is: wat zullen we eventueel nog doen aan het maken van deze kampen.”

Het gehele verhaal.

1 gedachte over “De stank van het “Nieuwe Amsterdam””

Reacties zijn gesloten.