Staatssecretaris Ben Knapen stelt Wilders gelijk aan moslim-extremisten

Ben Knapen (CDA), staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. vergelijkt de PVV met Indonesische moslimfundamentalisten. Volgens Knapen vormen populisten ‘een minderheid die niet meer groeit’. Hij noemt het bestaan van de politieke stroming ‘jammer’

Goh, ben benieuwd wanneer het ontslag van ‘PCM-is-bijna-failliet-maar-ik-ga-pas-weg-met-vette-bonus’ Ben Knapen wordt GEËIST door Geert.

En dan nog iets hypocriete CDA’er! Lekker met modder gooien maar wel zelf met die blubberfiguren heulen. Waar je mee omgaat word je mee besmet. Dus hou die grote mond ook maar gewoon dicht, komt toch alleen maar vuiligheid uit en doe maar gewoon braaf wat Geert zegt. 😥

12 gedachten over “Staatssecretaris Ben Knapen stelt Wilders gelijk aan moslim-extremisten”

 1. Joop doet hier wel aan “gemakkelijk lezen”. In het door hen aangehaalde interview (http://tinyurl.com/6a6wo7k) valt te lezen, wat Knapen over “Islamophobia” zegt:

  “This relates to elements of populism, which occurs in Indonesia as well, in the form of radical fundamentally oriented religious views.”

  Ten eerste noemt Knapen de PVV niet bij naam, maar heeft hij het over “Islamophobia” en tweede vergelijkt hij de PVV dus ook helemaal nergens mee, maar legt hij een verband tussen “Islamophobia” en populisme. En van populisme zegt hij dan weer, dat die ook een element van de in de radicale islam is. Best gewaagd, wat Knapen zegt, maar Joop lijkt hier iets te gemakkelijk te willen scoren.
  😉

 2. En voordat iemand het opmerkt: de vraagsteller heeft het wel over Wilders (natuurlijk), maar Knapen heeft het daar bewust niet over…
  😉

 3. MadPride, je hebt helemaal gelijk, maar vond het wel even lekker om er over te schrijven 🙂

 4. Knapen wordt gevraagd naar wat hij van Wilders denkt en hij zegt dat het populisme van Wilders lijkt op het populisme van de moslimfundamentalisten in Indonesië.
  Dat is niet ‘makkelijk scoren’, dat is Knapen die in eigen doel schiet.

 5. “Staatssecretaris Ben Knapen stelt Wilders gelijk aan moslim-extremisten”

  Dit is onjuist.
  Wilders is niet gelijk aan moslim-extremisten.
  Bij elke vorm van fundamentalisme/extremisme is het doel van degenen die het belijden om de wereld “beter” te maken door anderen over te halen hetzelfde te denken als ze zelf. Het nazisme en fascisme is daar een prachtig voorbeeld van. Fascisten en nazi’s voelden zich dan ook onveranderlijk “trots” op hun ideologie/filosofie. Het is echt niet voor niets dat de “Hitler-groet” gekenmerkt wordt door alles van je lichaam rechtop, groot, breed en hoog te maken.
  De Wilders-groet (die niet door de aanhangers zelf wordt beoefend) is verplicht voor iedereen die Wilders niet welgevallig is en dient onmiddellijk op bevel uitgevoerd te worden.
  De choreografie begint met iemand die nog een beetje rechtop staat maar eindigt tenslotte praktisch plat op de grond, zo laag en klein mogelijk.
  Bij elke vorm van (religieus) extremisme/fundamentalisme is de beoefenaar er van overtuigd dat er een hogere macht is (waarvan hij vaak de vertegenwoordiger is) die de mens(heid) gelukkiger, mooier en beter maakt. Hij vindt het jammer dat niet iedereen het met ‘m eens is maar is er van overtuigd dat men ooit inziet hoe juist z’n opvattingen zijn.
  Bij het Wilderiaanse extremisme/fundamentalisme gaat men echter uit van een heel ander uitgangspunt.
  Je verlaagt en vernederd de mensen om je heen, je trapt ze zo ver mogelijk de grond in want dan ben je immers groter, “hoger” immers die persoon is onder je, “lager” dan jij.
  Wat ze zich echter niet realiseren is dat naarmate men mensen meer vernederd, (de grond in trapt) ze zelf steeds meer in de blubber vast komen te zitten, waarbij de samenstelling nog eens extra smerig wordt omdat ze samen met hun Geestelijk Leider “schijten” op de onwelgevalligen steeds meer naar stront begint te stinken, terwijl ze zelf geen millimeter “hoger” komen.
  Integendeel, ze zakken steeds verder weg in hun eigen stront.
  Je kunt het ook duidelijk zien.
  Praktisch niemand van de Wilders-aanhangers claimen “trots” te zijn op hun leider, hun eigen of zijn opvatttingen. Bijna niemand durft in het openbaar te zeggen dat ze sinds “Wilders” ein -de -lijk —!!! weer het gevoel hebben gerespecteerd te worden.
  Integendeel. De meeste hebben een vorm van schaamtegevoel. Schaamte die ze voelen omdat ook zij zich wel degelijk realiseren dat hun “leider” Geert Wilders zich constant manifesteert als een uiterst laf persoon.
  Iemand die nooit iets bewijst.
  Ze zijn zich er van bewust dat de overgrote meerderheid van de bevolking op hen neerkijkt, zonder dat zij de uitvlucht hebben van de religieuze fundamentalisten/extremisten. Het enige wat ze hebben is stelselmatig te wijzen op het zogenaamde “gelijk” van hun leider Wilders zonder dat ook maar op één minimaal maniertje te kunnen aantonen.

 6. Ja en zo kunnen we gerust nog een tijdje doorgaan: welles – nietes – welles – nietes.
  De bij voorbaat bewust gekleurde interpretatie van de woorden van Knapen, terwijl het gelinkte antwoord echt een subtielere formulering bevat, mag dan wellicht namens jou geen “gemakkelijk scoren” heten, het blijft echter erg “gemakkelijk lezen”. Als we mensen al gaan aanvallen, op wat ze BIJNA gezegd hebben…
  😉

 7. In een reactie (13 juli 2011 07:33) van Han van der Horst op een reactie van “Contra Sinister” (12 juli 2011 19:55, “Joop probeert nieuws te creeren”) wordt een fraai staaltje retoriek gebezigd, dat me van Han van der Horst dan weer zwaar tegenvalt. Hij geeft een bewust subtielere weergave van wat Knapen gezegd heeft en claimt dan impliciet dat dit ook zo in het bovenstaande artikel staat (en bedoeld wordt), om af te sluiten met “Een voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad is misschien geen topdiplomaat maar hij kan wel degelijke politieke analyses maken”. Dat mag wel zo zijn, maar vertalen en lezen is wellicht het problee, Han. Inspelen op de “autoriteit” van de schrijver om iemand anders te bestrijden lijkt me sowieso een beetje overdreven. Als Joop gewoon de gemaakte fout toe zou geven en niet zo krampachtig met het verdedigen van een blunder door zou gaan, zou ik misschien ook geneigd zijn, om mijn reactie aldaar te plaatsen…. Maar ik ga ervan uit, dat Francisco van Jole me ook andermaal wel hier zal kunnen vinden… 😉

Reacties zijn gesloten.