De Staat liegt over Bah en Koulibaly

Eergisteren werd in het NOS journaal en Nieuwsuur aandacht besteed aan de uitzetting van Cheikh Bah en Issa Koulibaly, de twee vluchtelingen die al meer dan 70 dagen in hongerstaking waren en gisteren met een speciaal afgehuurd vliegtuig naar Guinea zijn gedeporteerd. In beide nieuwsitems werd gezegd dat er voor Bah en Koulibaly medische zorg bij aankomst zou zijn geregeld, zoals de rechter in Arnhem had geëist. Verder werd er gezegd dat Bah eerder asiel had aangevraagd in Frankrijk, maar dat dat geen schijn van kans zou hebben gehad omdat hij in Nederland al afgewezen was. Jasper Kuipers van Vluchtelingenwerk zei in Nieuwsuur dat ‘hij er op vertrouwde dat de uitzetting verantwoord had plaatsgevonden’ en dat ‘de staatssecretaris echt met een dilemma zat’.

Met dit alles wordt er in de media een beeld neergezet van de situatie dat totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid. Uit diverse betrouwbare bronnen komen de verhalen binnen over wat er écht gebeurt. Er wordt gelogen door de Staat, en niet zo’n beetje ook

…. Zie verder bij de bron van dit artikel

Via: Deportatieverzet

12 gedachten over “De Staat liegt over Bah en Koulibaly”

 1. “Uit diverse betrouwbare bronnen komen de verhalen binnen over wat er écht gebeurt.” Maar nergens wordt uitgelegd wie die zogenaamde betrouwbare bronnen zijn. Tja……

 2. @2 Het ontbreken van controleerbare bronnen lijkt inderdaad een trendmatig probleem te zijn bij berichten uit de hoek van deportatieverzet.

 3. @3
  Wat natuurlijk HELEMAAL niet gezegd kan worden van de “gevestigde media” die allemaal hetzelfde ANP (tegenwoordig eigendom van Veronica)-berichtje overnemen.

 4. @2 EddieValiant

  Bent u dezelfde Eddie Valiant welke in de als “uitertst betrouwbaar”bekend staande Volkskrant zijn mening in reactie op artikelen geeft? En nog al eens blijk geeft van een afkeer van linkse meningen en een voorkeur voor nogal abjecte rechtse meningen? Vooral als het over asielzoekers, allochtone landgenoten etc.etc.gaat? Die Eddie Valiant?

 5. Regel 1: De Staat liegt altijd.

  Regel 2: Als de Staat niet liegt, gaat automatisch regel 1 in.

 6. zulke uitzettingprocedures kunnen alleen maar uitgevoerd worden met overtreding van mensenrechten en de Nederlandse wet.
  wat denken die allochtonen wel niet?! Humane behandeling? Alleen voor ons.

 7. 5 – Links. Als je mij kunt betrappen op feitelijke onjuistheden dan hoor ik dat graag.

  6 – jvdheuvel . Enkel een ad hominem uitdelen, lijkt mij enigszins kinderlijk.

 8. Vertrouwensarts en advocaat horen we ook niet meer ?

  Of reageren zij als anonieme bronnen bij “Deportatieverzet” omdat anders binnenkort “afscheid” van ze wordt genomen ?

 9. @9

  Wat is er feitelijk “juist” aan het “bei nagt und nebel” uitzetten van asielzoekers?
  Wat is er feitelijk “juist” aan het onthouden van medische zorg aan kinderen? en niet alleen aan kinderen?
  Wat is er feitelijk “juist” aan het graai, grabbel, fraudeleus en feitelijk bewezen steelgedrag van de door jou zo aanbeden liberaal?
  Wat is er feitelijk “juist” aan het misdadige gedrag van onze regering naar het merendeel van de bevolking in het algemeen en het feitelijk bewezen misdadige gedrag naar asielzoekers in het bijzonder?
  Of hebben alle nationale en internationale instantie’s welke de regering in het algemeen en het gedrag van het criminele duo Opstelten en Teeven, zo mogen wij ze ondertussen wel noemen, in het bijzonder feitelijke “onjuistheden” verkondigd? In jou optiek uiteraard wel.

Reacties zijn gesloten.