Spinazie met ei en gehakt in de oven

Afbeelding verscheen eerder op krewinkelkrijst. Auteur: Rene Krewinkel.
Afbeelding verscheen eerder op krewinkelkrijst. Auteur: Rene Krewinkel.
Het onderstaande gerecht bevindt zich in diverse variaties op het web, onderstaand is zoals wij het laatst gemaakt hebben voor 2 personen. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Perfect gerecht om aan te sterken in deze barre tijden.

Ingrediënten:

– halve kg verse spinazie
– 2 eieren
– zakje aardappelpuree
– 2 ons (half om half) gehakt
– 2 sjalotjes
– 3 tenen knoflook
– Pakje Boursin Cuisine of iets anders vettigs.

(In plaats van aardappelpuree kun jij bijvoorbeeld ook gekookte aardappelschijfjes of blokjes gebruiken, wat jij wil)

Bereiding:

– Eieren hard koken (minuutje of 10 dus) en in plakjes.
– Gehakt kruiden naar smaak (veel kerrie is een aanrader), en rul bakken. Halverwege het bakproces gesneden sjalotjes en fijngestampte of geknepen of gesneden knoflook toevoegen.
– Spinazie wassen en vervolgens even wokken op hoog vuur, zodat deze flink slinkt. Maar niet zwart laten worden of zo. Zo veel mogelijk vocht van de spinazie afgieten en of flink laten uitdruipen in een vergiet.
– Aardappelpuree bereiden en mengen met de Boursin Cuisine, wellicht is het het beste om niet alle Boursin Cuisine erin te gooien maar het kan wel.
– Ovenschaal pakken.
– Onderste laag: spinazie
– Tweede laag: plakjes ei. Voor 2 personen pak je dus een wat kleinere ovenschaal zodat je de spinazie goed kan bedekken met ei.
– Derde laag: gehakt
– Vierde (en laatste) laag: het aardappelpuree/Boursin mengsel.
– Vervolgens zet je de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Waarom is niet helemaal duidelijk want alles wat er in die schaal gaat is al helemaal gaar. Wij hebben dan ook de laatste 5 minuten even de grill aangezet. Als je het aardappelpuree met een beetje boter nog wat vettiger maakt krijg je ook een mooi bruin korstje.

Bon appetit.

15 gedachten over “Spinazie met ei en gehakt in de oven”

  1. Volg de grootgrutter die op de kleintjes let en met Allerhande graag in de picture staat bij de calculerende consument.

  2. Is ook leuk maar er staat al opgeschreven dat je t eventueel met schijfjes of blokjes gekookte aardappel kan doen. Of zelfs zelf aardappelpuree maken. Dat is niet te versmaden met aardappels uit eigen tuin.

  3. Dan toch voor het sociale contact naar de buurvrouw voor een beker melk voor die aardappelpuree. Als je handig doet kom je 2 keer langs en zegt ze, “zal ik de maaltijd maken, neem jij een fles wijn mee?”
    “Maar niet die vlierbessenwijn uit eigen tuin hoor!”

    Op die manier krijg je niet alleen gezond eten maar ook sociaal contact en wen je een beetje aan sociaal gedrag -;)

  4. Nou mijn moeder maakte vroeger een soort mousserende wijn van vlier uit eigen tuin en deed ze dan in Grolsch beugelflesjes en was errug lekker hoor.

  5. Recept voorgelegd aan Sonja Bakker en die schrok zo hevig van de hoeveelheid vet dat ik een folder van de Lidl in mijn handen gedrukt kreeg waarin ze breedlachend gezond eten met Lidl producten uit een zet.

Reacties zijn gesloten.