Spekman blablabla

velehonderdenVanmiddag vier uur was er een samenscholing/demonstratie voor de deur van het statige pand aan de Herengracht in Amsterdam waar de Partij van de Arbeid heel proletarisch gevestigd is. Er waren vele honderden mensen op afgekomen (niks te maken met wetenschappelijke berekeningen van aanwezige demonstranten, als oud-redacteur van De Waarheid weet ik hoe je dit doet).

Op niet mis te verstane wijze werd de aanwezigen in het PvdA-pand duidelijk gemaakt dat het Bed-Bad-Brood-“akkoord” op zijn hoogst een vrijbrief is tot het opjagen en “makkelijker” deporteren van vluchtelingen en op zijn minst een veroordelen van dakloze zogeheten uitgeprocedeerden tot het volkomen uit beeld verdwijnen om de oefeningen in “motivatie” tot terugkeer te ontlopen.

Wat leuzen: No more Bla Bla Bla, Geen man geen vrouw geen mens is illegaal, Olala oleelee solidarité avec les sans-papiers, No borders no nations stop deportations.

Misschien wel de indrukwekkendste toespraak vanaf het bordes kwam van een zoon van Chileense vluchtelingen, die kwamen in een tijd waarin zij opgevangen werden in Nederland zonder schandalige praat over draagvlakken van het beleid en opvang in de regio. Hij is Nederlander en kan het verschil met zo’n veertig jaar geleden wel heel duidelijk vaststellen. “Deze partij mag die geheven vuist met die roos niet meer als symbool voeren.” De letters PVVDA werden over de roos/vuist in de koperen plaat heen geplakt, zolang het kon duren…

En toen wilde Hans Spekman het woord. En hij kreeg het niet. Eerst moest de laatste spreekster namens de organisatie haar zegje doen. En toen kreeg hij het wel. Een van de organisatoren vroeg of hij het in het Engels wilde doen. Dat wilde hij niet. Waarna zijn praatjes (handenwringend onmachtverhaal dat de partij er verder niets aan kan doen want het kabinet BLABLABLA….) in onhoorbaarmakend gejoel ten onder gingen.
De demonstranten gingen vervolgens op pad naar de Vluchttoren, het nieuwste huis van de Wij-zijn-hier-groep, ver in Amsterdam West. Uw verslaggever ging verslag geven….

1 gedachte over “Spekman blablabla”

  1. Pingback: De bondgenoten van de PvdA dezer dagen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.