SP versus PVV?

emiel en geert fotobewerking inaTe vaak hoor/ lees ik dat de SP en PVV zo dichtbij elkaar liggen. Via de website partijgedrag heb ik die stelling eens bekeken of deze stelling klopt…(nee dus).

Nu is het eigenlijk voor een ieder die gebruik maakt van deze site al jaren volkomen duidelijk dat de fascistoïde eenmanspartij Wilders (PVV) structureel aan kiezersbedrog doet en dat de verschillen tussen beide partijen enorm groot zijn. Dit overigens veelal in onwetendheid van de PVV-stemmers, wier onderbuik belangrijker is dan aantoonbare feiten en/of omstandigheden.

Volgens Partijgedrag/partijgelijkenis is er een 39% overeenkomst tussen de SP en de fascistoïde eenmanspartij Wilders.

Partijen die minder overeenkomen met de PVV, zijn:
Groenlinks: 33%
PvdD: 36%
PvdA: 38%

Partijen die juist meer overeenkomen met de PVV zijn:
D66: 40%
CU: 43%
50+: 46%
SGP: 60%
CDA: 65%
VVD: 67%

Wat betreft de laatste twee, (CDA/ VVD), ben ik persoonlijk dan ook totaal niet verbaasd dat beide partijen maar wat graag weer met de fascistoïde PVV willen regeren.

Het zijn, nota bene bij uitstek, dé partijen die nimmer (willen) leren van hun geschiedenis, opportunistische proleten als ze zijn. Daarover is op Krapuul inmiddels al zoveel geschreven, dat ik gewoon maar even naar de zoekfunctie op deze site verwijs.

VVD
CDA

Overige partijen:
SGP
50 plus
CU
D66
PvdD
PvdA
GroenLinks

Terug naar de “overeenkomsten” tussen de SP en PVV:
Ik heb hier de zogenaamde ‘gevoelige onderwerpen’ eruit gepikt, omdat deze van directe invloed zijn op het wel en wee van de Nederlandse bevolking.

Waar staan de SP en PVV met betrekking tot:
Bonussen
Abortus (info over)
Drugs(beleid)
Homo-emancipatie
Kilometerheffing (levende dieren)
Natuurbehoud
AOW-leeftijd
Hypotheekrenteaftrek
Europees noodfonds ESM
Ontwikkelingssamenwerking
Euthanasie
JSF (aka ‘vliegende frituurpan’)
Marktwerking in de zorg
Woninghuur

Persoonlijke noot:
Bonussen:
Een ieder die een beetje heeft opgelet, weet dat de PVV voor allerlei bonussen is. Of het nou in de zorg is of bij de grotere corporaties; des te hoger des te beter, aldus de PVV.

Abortus:
Deze was eigenlijk nieuw voor mij; het blijkt dat de PVV geen voorstander is van gedegen en concrete informatie m.b.t. abortus. Trek ik dit even door, dan zegt de PVV eigenlijk: ga maar in een donker hoekje met een breinaald o.i.d. te werk om de foetus dood te maken. Terug naar levensgevaarlijke situaties, daar staat de PVV voor.

Drugs(beleid):
Niets nieuws onder de zon. Evengoed 42 verschillende punten die iedere Nederlander eigenlijk zou moeten inzien. Al was het enkel maar vanwege de destructieve houding van de PVV als het aankomt op bijvoorbeeld de volksgezondheid.

Kilometerheffing:
De vaak dieronvriendelijke omstandigheden tijdens het vervoer van levende dieren moeten wat de PVV aangaat zo goedkoop mogelijk (blijven); hierdoor meer ruimte latend voor nog meer dierenmishandeling.

Natuurbehoud:
Dat de PVV niets heeft met al het prachtige natuur die ons kikkerlandje kent, moge duidelijk zijn. Zo ook nu weer.

Hypotheekrenteaftrek:
De PVV vindt de vele miljarden verspilling helemaal best. Ook ‘Henk en Ingrid’ kunnen niet ontkennen dat deze miljarden aan subsidie voor huiseigenaren beter besteed kunnen worden.

Europees noodfonds (ESM):
Een spaarpot op Europees niveau is op zich niet zo slecht. Als dat er niet is, gaat er nog meer belastinggeld verloren. De PVV vindt dat laatste prima.

Ontwikkelingssamenwerking:
Kost wat maar dan heb je zeker ook wat (goeds), al zullen ‘Henk en Ingrid’ dit niet zo snel begrijpen. Iets met verstandelijke vermogens, zeg maar.

Euthanasie:
Deze is letterlijk en figuurlijk te bizar voor woorden. In plaats van deze uiterst complexe materie te steunen (bijvoorbeeld door een verbetering van informatieverstrekking/ mogelijke hulp voor betrokkenen), wijst de PVV alle mogelijkheden hiertoe resoluut af.

JSF (aka ‘vliegende frituurpan’):
Het zoveelste miljarden kostende project, waar inmiddels meerdere betrokken partijen/ landen volledig afstand van hebben genomen. De PVV pleit echter voor nog meer verkwisting van belastinggeld.

Marktwerking (in zorg):
Het was al bekend dat de PVV voor meer bonussen is i.p.v. meer handen aan het bed en/of verdere ‘goede zorg’ voor hen die het nodig hebben. Bejaarden/zieken hebben het nakijken als het aan de PVV ligt.

Woninghuur:
Ook hier is het allang volkomen duidelijk dat de PVV enkel voor de bühne loopt te roeptoeteren over (het gebrek aan goede) woningen. Helaas wijst de PVV, middels het zondebok-principe, naar asielzoekers die gevlucht zijn voor (oorlogs)geweld als oorzaak van het gebrek aan goede woningen. Evengoed pleit de PVV -telkenmale- voor een verslechtering van de woningmarkt. Ergo: het is de PVV die juist zorgt voor lange wachttijden voor een  leuke huurwoning.

Kiezersbedrog pur sang, dat ís de PVV.

En ja, een stem op de PVV blijkt dus inderdaad een stem op de VVD te zijn, met 67% overeenkomst. U weet wel, de partij waar Wilders ooit zijn plucheplakkerij begon.

1 gedachte over “SP versus PVV?”

  1. Pingback: PVV en propaganda (via Rene Dercksen) | Krapuul

Reacties zijn gesloten.