SP tegen plan WW naar 70% minimumloon

In het regeerakkoord staat dat de maximale duur van een WW-uitkering in 2014 teruggaat van 38 naar 24 maanden. Het tweede jaar zal de uitkering nog maar 70 procent van het minimumloon bedragen in plaats van 70 procent van het laatstverdiende loon. (NU)

Paul Ulenbelt van de SP vindt het helemaal geen goed plan om de maximale WW-duur terug te brengen van 38 maanden (3 jaar en  3 maanden) terug te brengen naar maximaal 2 jaar (24 maanden). Ook is het bizar dat de WW-uitkering dan van 70% van je laatstverdiende loon naar 70% van het minumumloon gaat. Dat is ongeveer euro 1.000,– bruto. Ware vetpot, maar ja, wat kan dat het kabinet Rutte-Asscher schelen? Zolang de graaivrienden maar buiten schot blijven en aan de grootverdientiet kunnen blijven hangen, zal het hun een zorg zijn dat veel meer mensen in de ellende komen.

Er ís geen werk, AOW-leeftijd ís verhoogd en dan gaan we mensen die wel willen werken maar geen werk kunnen vinden, straffen omdat het zo is.

Zit er op te wachten dat de aantallen werklozen weer zo hoog worden dat mensen die het maar hebben opgegeven om werk te zoeken weer niet meegeteld worden. Slim trucje om de cijfers te drukken.

3 gedachten over “SP tegen plan WW naar 70% minimumloon”

  1. Als de WW teruggaat naar 70% van het minimumloon hoef je dan ook nog maar een vast laag bedrag te betalen in plaats van een percentage van je loon? Of het gewone percentage maar dan alleen over de eerste 1400 euro van je loon?
    Ik begrijp ik het dan weer niet helemaal?

  2. maar als je onder het sociaal minimum komt wordt er aangevult.
    overigens PVDA en klein links en ouderen en dieren hoeven alleen maar NEE te zeggen in de tweede kamer
    (of is SP de enige linkse party en zyn de overigen bralpraters, zakkenvullers en windbuilen????

Reacties zijn gesloten.