SP: een miljoen voor Nederlandse pop of een envelop?

De SP wil een miljoen voor de promotie van Nederlandse popmuziek. Die is inmiddels namelijk helemaal wegbezuinigd door voorgaande sloperskabinetten.

Tja, je zou je ook – tevens om allerlei andere redenen – kunnen inzetten voor het herstel van buurt- en clubhuiswerk en voor laagdrempelige podia, dat zal wel meer kosten dan een miljoen dus dat wordt al helemaal NJET als je het niet voor het zeggen hebt. Of dit op meer neerkomt dan een losse flodder in de storm, aansluitend bij een eerdere oprisping is maar helemaal de vraag.

Gek, ik zou van een club die zich Socialistische Partij noemt iets meer verwachten dan maar wat raak roepen.
Maar we wisten het al…

8 gedachten over “SP: een miljoen voor Nederlandse pop of een envelop?”

 1. Begin serieus te overwegen volgende verkiezingen maar helemaal niet meer te stemmen ….

 2. Beetje een populistische poging om een bepaalde groep aan te spreken lijkt me.

  Niks tegen popmuziek, maar vanzelfsprekend in goed buurt- en clubhuiswerk inderdaad.

 3. “Tja, je zou je ook – tevens om allerlei andere redenen – kunnen inzetten voor het herstel van buurt- en clubhuiswerk en voor laagdrempelige podia, [..]”
  Sympathiek voorstel, maar dat is al bijna 5 jaar geen rijks-taak meer. Het huidige rijksfonds zou het echter vrij makkelijk weer op kunnen pakken, want daar werken nog steeds dezelfde mensen (als van vóór de fondsen-fusie). De Regeling Kleinschalige Podia bedroeg minder dan een miljoen, dus met zo’n bedrag zou je veel kunnen doen.

  Wat de SP beweert, dat er nu ‘veel talent verloren gaat’ omdat popartiesten niet internationaal door zouden kunnen breken, slaat nergens op. Het is juist de talentontwikkeling die door het huidige beleid in de knel zit (dus het nieuwe & onbekende dat in het kleine circuit optreedt, niet het segment dat al landelijke bekendheid geniet).

 4. @4 Nee, en van bepaalde types die in Nederland bekend zijn zou je in Godsnaam willen dat dat nóóit buiten Nederland bekend wordt….

 5. @2 Nee , maar ik heb dan ook niet fout gekozen en een vals systeem legitimiteit verschaft ..

Reacties zijn gesloten.