Soms ontstaan complottheorieën wanneer de waarheid even niet zo goed uitkomt

In de Nederlandse politiek is het vooral de Partij voor de Vrijheid die om de haverklap complotten de wereld in slingert. Rechters, klimaatwetenschappers, journalisten (kortom: iedereen die zich met feiten bezighoudt), allen zweren ze samen tegen Henk en Ingrid. Afgelopen week betoogde Bram Moszkowicz nog dat de rechtszaak tegen zijn cliënt Geert Wilders één groot complot is. Dat de PVV-voorman makkelijker moslims beledigt dan hij ademhaalt, deed natuurlijk niets aan die gedachtegang af.

Bij gebrek aan hardere feiten, houden wij het er voorlopig op dat Donner sinds kort een chip in zijn hoofd heeft waarmee hij rechtstreeks in contact staat met Noord-Korea.

Even lezen! De Week Waarin …… in VN 😀

3 gedachten over “Soms ontstaan complottheorieën wanneer de waarheid even niet zo goed uitkomt”

 1. Nee dit dan: “Zo meldde NRC Handelsblad deze week op zijn website dat de iconische foto van president Obama en zijn staf in de Situation Room helemaal niet tijdens de inval van de Navy Seals was genomen, maar ‘vijf uur’ eerder. ‘Onderzoek’ van NRC had dat uitgewezen. Dubieus! Verdacht! Alleen: de gretige NRC-redactie had even geen rekening gehouden met het tijdsverschil tussen Nederland en de VS. Met die foto was dus helemaal niets mis.”

  haha WTF!

 2. KRAAIEN WITGEBEFT:

  ZEER OBJECTIEF, want ze zijn wereldvreemd en buitenmaatschappelijk. Zij hebben zich zelf zo op hun ivoren torens, neen, in hun ivoren bunkerige werkkrochten genesteld; geheel onafhankelijk.
  Zij, de rechters delen hun gemeenschappelijke schaduw met hun achterban. Deze kliek ziet reeds lang néér vanuit haar ivoren toren,
  met Geert aan de spits in opperste knakkende condescendentie,
  waar vanuit zij hun rechtstoorn als kraaien met witte bef naar beneden krassen; de toren op ’n voetstuk reikt inmiddels ver van het noodlottig gekrakeel van het gepeupel, boven het kolkend zwerk, alwaar zij vakblindig en doverig als schaduwen zonder mensen, met afgodelijke distantie, vanuit hun onbereikbare verheid hun hemelen menen waar te nemen, in een stinkende, giftig dampende atmosfeer; de hel…

  Hans Willems, rechtsstatelijkheidfascistenjager

Reacties zijn gesloten.