Soms is Europa dan wel weer ineens handig

ABN AMRO heeft bij het Europese Globaliseringsfonds een subsidie aangevraagd van 5,2 miljoen euro om het ontslag van 1.350 werknemers te bekostigen. Als de bank de subsidie krijgt, moet de Nederlandse staat – sinds eind 2008 eigenaar van de bank – ook 2,8 miljoen betalen. Wordt er weer 8 miljoen in een bank gepompt.

Maar saillant detail is dat de Nederlandse regering ten tijde van het ontstaan van dit Globaliseringsfonds (2005) zeer kritisch, zo niet afwijzend was tov dit fonds. Toenmalig staatssecretaris Nicolaï (VVD) vond het maar niks, Europa zou zich teveel met nationale zaken gaan bemoeien. Tja, dan is dit wel een beetje veel pijnlijk. Ben benieuwd of ze de PVV gaan laten dimmen tov Europa.

3 gedachten over “Soms is Europa dan wel weer ineens handig”

 1. Een subsidie om massa-ontslag mogelijk te maken? Moet er niet eerste gekeken worden of er banen kunnen worden behouden?

  Als iedereen aan de top een salarisverlaging accepteert kunnen er heel wat voltijdbanen aan de onderkant worden gered. Waar blijven de vakbonden met hun eis dat topinkomens ook eindelijk eens aan een CAO worden onderworpen?

  Ik kan me de tijd nog herinneren dat de ING top zichzelf een salarisverhoging gaf ter waarde van in totaal ongeveer 40 voltijdbanen. Ik denk niet dat de top van de ABN zoveel minder verdient.

 2. @1
  Maar het aardige van die ING-top die zichzelf beloonde was natuurlijk dat oud-FNV-baas drs. W. Kok daar bij hoorde, dus dan was het toch een beetje arbeidersvriendelijk! 😮

 3. Was mij ook opgevallen, dit kom als volslagen krankjorum over…….
  En Rutte maar zeggen dat het einde vet randjes is, een term die nogal smerig overkomt..
  Iemand, ik dacht dat het Zembla over het overschrijden van balkendende norm en bonus cultuur gezien?
  Hoogervorst over zijn salaris van zo.n 4 ton of meer bijde AMF.
  De eenvoudige vraag waar men zoveel geld eigenlijk jaarlijks voor nodig heeft werd qua naming en shaming niet gesteld.
  Ik stel na.v. van Rutte;s vetrandjes politieke eerst een liposuctie spot bij de ABN voordat er EU ontslag subsidie verleend wordt.
  Verder stel ik dat AIVD topic rechts of links geweld nergens over gaat.
  Ik zou het eerder hebben over verborgen geweld ingeval van democratisch staken zoals onlangs plaats vond bij de fransen en olieraffinardijen waarbij de ME werd ingezet om ze als 1ste tot gehoorzaamheid te dwingen.En dat als een klein voorbeeldje, de mentale markt intimidatie kent daadwerkelijk geen grenzen.

Reacties zijn gesloten.