Deel van electoraat denkt tenminste wèl na

Dit blijkt onder andere uit het feit dat de affaire Mariko Peters GroenLinks een zetel in de peilingen kostte, terwijl een onafzienbare hoeveelheid eerdere affaires bij de PVV, waaronder enkele die nota bene in een strafblad uitmondden (alhoewel één te weinig), hoegenaamd geen effect op de peilingen voor de PVV hadden.

Intussen wordt het kabinet als geheel fors minder populair.
Bij CDA’ers is de daling zo’n vijftig procent, bij PVV’ers is de daling slechts dertig procent, zij het dat minister Leers zich daar wèl aardig handhaaft. Go Gerdje, go! Maar het valt natuurlijk toch tegen voor de gemiddelde PVV’er, de voorlopige resultaten van dit kabinet. Immers, waar zijn de afgeladen treinen richting Turkije en Marokko?

Ook het CDA-electoraat heeft blijkbaar zo zijn bedenkingen, maar zoals we van Kathleen Ferrier en Ad Koppejan weten maken bedenkingen bij het CDA geen zak uit.

Zelfs bij de oppositiestemmers is dit kabinet nóg impopulairder geworden dan het al geweest moet zijn bij hun aantreden (en kan er ooit een kabinet impopulairder zijn geweest bij de oppositie?). So far de hand met bruine middelvinger die premier ‘van alle Nederlanders’ Rutte uitstak.

1 gedachte over “Deel van electoraat denkt tenminste wèl na”

  1. Sap blijft als een man achter Mariko Peters staan:
    Sap in NRC over Peters: “Ze is onze buitenlandwoordvoerder en dat blijft ze”. Fractie spreekt er volgende week over tijdens ‘strategiedagen’.
    Niet dat dat blijvend is hoor, want Sap kan alle kanten uit is gebleken maar wat me het meest opvalt dat GL ‘strategiedagen’ heeft. Mijn hemel welke stagiaire met een cursusje van Schouten en Nelissen hebben ze op het kantoor rondlopen?

Reacties zijn gesloten.