Snowden genomineerd voor Sacharovprijs

Het goede nieuws is dat Edward Snowden genomineerd is voor de Sacharovprijs, de prestigieuze mensenrechtenprijs van de EU. Jammer is dat hij geen schijn van kans heeft om hem te krijgen. Dat zou een te grote klap voor de Amerikaans-Europese relaties zijn.

Overigens vind ik Malala Yousafzai ook een uitstekende kandidate. Als jong meisje je zodanig inzetten voor onderwijs aan meisjes dat je de woede van de Taliban op de hals haalt en een aanslag op je leven te verwerken krijgt, is sowieso een onderscheiding waard.

2 gedachten over “Snowden genomineerd voor Sacharovprijs”

  1. De nominatie van Snowden is geen nieuws meer want reeds lang aangekondigd, doch goed dat je dit vermeldt tegenover de doodstilte over dit onderwerp van onze corporatieve MSM.

    Het effect Snowden voor de geopolitiek in onze tijden is enorm te noemen en het is lang niet afgelopen.

    Daarnaast heeft Snowden bereikt dat degene die al die jaren elke progressieve vorm van berichtgeving standaard-achterlijk “complotteorieen” vooral in Nederland pleegden te noemen, zitten nu met hun mond vol tanden want de Waarheid is uiteindelijk boven water gekomen.
    Mogen ze Snowden “gek” blijven noemen, want dit is de laatste verdedigingslijn van onze conservartief-reactionaire theedrinkers, helpt ze het niet want iedereen ziet nu hoe de vork in de steel zit.

    Daarom is hij buiten kijf de beste nominee voor deze prijs en past hij precies in de lijn dat Sacharov heeft aangestipt.

  2. ’t Zal je maar gebeuren dat je een veer in je reet gestoken krijgt door een instituut dat hele landen de vernieling inhelpt en tuig als dat van de Gouden Dageraad in Griekenland ruim baan geeft.

Reacties zijn gesloten.