SlutWalk

Zoek de verschillen. Ja, dit denken en voelen heel veel vrouwen, om vooral maar aan de heersende moraal te moeten voldoen. Om vooral maar niet als ‘grijpobject’ gezien en/of behandeld te worden. Omdat sommige mannen zich niet kunnen beheersen en vrouwen jaloers zijn. Omdat we allemaal in een passende mal worden gedrukt en velen dat accepteren. Sommigen accepteren dat niet en komen in opstand, terecht!

Ik voel me een fietsend spektakel: de jurk is niet alleen kort, hij heeft ook nog tijgerstrepen. Daarbij draag ik klodderige mascara en de meest knalrode lippenstift die ik bezit. Dit alles omdat ik naar de Slutwalk ga. Maar dat weet de man die best wel leek op mijn vroegere leraar aardrijkskunde zo net bij het stoplicht misschien niet.

Uiteindelijk gaat iedereen zijn eigen weg. Ook ik maak me klaar om weer alleen in mijn onhandige slettenpakje naar huis te fietsen – trotser op de tijgerstreep dan hiervoor.

De schrijfster was deelneemster aan deze protestmars.

6 gedachten over “SlutWalk”

 1. Toch wel opmerkelijk, zo’n demo. Zg. `pikante’ kledingkeuze was al decennia geen maatschappelijk gespreksonderwerp meer. En op stranden en op zonneweiden bij zwembaden was topless normaal.
  Nu lijkt het of het feminisme opnieuw moet worden uitgevonden.

  Blijkt wel dat links heilzaam is voor de vrije mens. Onder rechts, thans in dit land, krijgen we weer het obscurantisme en de sexuele hypocrisie, het stiekeme gedoe wat rechts ten voeten uit typeert.
  Zo van: een vrouw (of homo) mag zich best laten zien maar alleen in besloten gelegenheden.
  Je zou haast hopen dat in Nederland allerlei rechtse ballen weer in een sexschandaal terecht komen.

 2. #3 Abdul, kun je op wachten, gaat gebeuren. Alleen zal het dan uiteraard weggewuifd worden door de aanhangers als: hij/zij vroeg er zelf om, net als vroeger. 😥

 3. Schitterend verslag en ja het was Ook genieten !

  #4 Keira
  Zo is het maar net, in de kiem smoren !
  As het goed is komen er meer of volgend jaar weer.

  Ik ga ook voor een uitbundige vrijheid/bevrijding van kledings dag met alle religieuze symbolen erbij!

  #Abdul Alhazred
  Bij nader inzien werd het duidelijk dat the Sluts weer nodig waren, smiley smiley

  .

Reacties zijn gesloten.