Slob, houd wel voet bij stuk!

Ook de partij van de mannenbroeders, de ARP, waar de ChristenUnie tenslotte uit voortkomt, hield van grote woorden, maar als puntje bij paaltje kwam…
Maar het zou mooi zijn als Slob voet bij stuk hield op het punt waar Teeven zich heeft laten kennen als staatssecretaris namens Wilders:

‘Het kinderpardon gaat om kinderen die soms helemaal vernederlandst waren en het land uit moeten. Dan praat je toch niet over als zuur als een aantal mag blijven. En om mensen die hier illegaal zijn strafbaar te maken, het zoet te noemen. Ik vind dat je zo niet over mensen mag spreken.’

En als de Wildersisten van Bruin II toch doordrammen en Slob volhoudt, dan hebben ze dit ideetje er door gerost met hulp van Wilders, zodat Samsom bij de dan waarschijnlijk noodzakelijke nieuwe verkiezingen kan vertellen hoe sterk en sociaal hij Nederland heeft gemaakt. Een lose-lose-situatie, en daar zijn ze bij de PvdA tegenwoordig dol op.

10 gedachten over “Slob, houd wel voet bij stuk!”

 1. Ook is het: ik loop, jij loopt.
  Dus Slob loopt.
  Dus ook Slob houdt voet bij stuk. Met extra t dus.
  Er staat niet: Slob: Loop naar de maan! Houd voet bij stuk! Als opdracht dus. Nee, houdt wel voet bij stuk. Dus met extra t.

 2. Of staat het er wel als opdracht. In dat geval beter “:” gebruiken na Slob.

 3. In de oorlog bestond er een groep christenen die weliswaar conservatief was maar ook actief in het verzet en illegalen steun verleende. Leden daarvan richtten de verzetskrant Trouw op. Als nakomelingen daarvan nu bij de CU zitten, dan geven ze niet zomaar op. Net zoals in 1944 in een keer 130 verzetsmensen rondom Trouw werden opgepakt en gefusilleerd waarbij de nazi’s eisten dat de uitgave van Trouw zou worden gestopt. De uitgave van Trouw in de oorlog bleef niettemin doorgaan.

 4. @sjaax
  Het zou de duidelijkheid verschaffen dat dit kabinet het werk van Wilders uitvoert, die natuurlijk moeilijk tegen kan stemmen als de CU niet meedoet.
  We zullen zien, de CU heeft een redelijk fatsoenlijk vluchtelingenstandpunt ingenomen de afgelopen jaren dus het zou wel passen.

 5. @ Sjaax .. de “nakomelingen ” van de Communistische verzetsmensen zitten nu bij Groen Blerghhhhhh …. Waarom verwacht je dan nog wat van de CU ???

 6. #Al bakrastani
  de salon socialisten en nakomelingen cpn zyn er wel ingeslaagd via Gruun Blerghh de complete alternatieve beweging in te lyfen in het neoliberalisme een grote prestatie.
  Alle gevaren voor het wereldkapitalisme en salonsocialisme die vanuit de hippiebeweging dreigden keurig netjes tot koopwaar verwerkt.
  De CU weet ook hoe het Spel te spelen.
  Je druk maken over een detail maar nooit een gevaar vormen voor het grote geheel.
  Elke markt heeft zn codes

Reacties zijn gesloten.