Slecht voorbeeld PVV doet slecht volgen

‘Geweld in basisschoolklas’
NIJMEGEN –  Vier kinderen van groep 3 zijn door hun ouders van een Nijmeegse basisschool gehaald, vanwege aanhoudende agressie van andere kinderen. “Ze slaan elkaar bloedneuzen, rammen koppen van anderen tegen de muren en bedreigen elkaar met de dood.”

Wat wil je nou? Als er volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer zitten die ook zulk soort taal uitslaan en hetzelfde gedrag hebben, daarmee constant in het nieuws zijn – met dank aan de dames en heren hoernalisten – dan is het toch kwestie van ‘slecht voorbeeld, doet slecht volgen’? Dat is voor een gezond verstand toch gewoon één en één is twee? Of ben ik nou zo simpel? ❗ Deze kinderen leren dat een grote bek en wangedrag veel oplevert, dus kopiëren dat gedrag. Van mij mogen dáár nou wel eens Kamervragen over gesteld worden!

8 gedachten over “Slecht voorbeeld PVV doet slecht volgen”

 1. De relatie met de pvv vind ik toch wel wat vergezocht.( Hoewel hoe zou een klas functioneren onder leiding van Richard de Mos? )
  Dit verhaal komt toevallig in de krant, maar er zijn veel meer basisscholen waar de leerkrachten zich geen raad weten met agressie en pesten. Factoren o.a. slechte sfeer (vaak ligt er een conflict in het team, wat voor de buitenwereld netjes verborgen wordt gehouden) en het ontbreken van een door de hele school gedragen richtlijn over welk gedrag wel of niet getolereerd wordt, zodat onbehoorlijk gedrag consequent wordt gecorrigeerd.

 2. Waarom is er niet gewoon meer toezicht op het schoolplein? Als kinderen onmiddellijk worden tegen gehouden als ze elkaar aanvliegen dan kan het ook niet uit de hand lopen.

 3. De kinderen in de gelegenheid brengen om een gezonde rivaliteit te ontwikkelen ipv een primitive kind eigen rivaliteit met sport, padvinderij, kung fu, judo, what ever. Uiteraard is het nog beter als dit van de scholen zelf uitgaat onder leiding van een leraar lichamelijke oefening.

 4. Het toezicht op het schoolplein moet door de leerkrachten zelf gedaan worden. Dat betekent dat in de pauzes bij toerbeurt er steeds enkelen zijn, die geen pauze hebben. In de middagpauze wordt het toezicht vaak gedaan door overblijfouders.

  Onderstaande van de website van de eerste de beste school geplukt

  “De taken van de TSO-leid(st)er
  – helpen van de kinderen bij het eten, drinken en naar het toilet gaan
  – controleren van de presentielijst
  – het verzorgen en begeleiden van spelletjes
  – surveilleren op het schoolplein

  Maar als TSO-leid(st)er zou het ook fijn zijn indien u ongewenst gedrag (slaan, pesten etc.) kunt herkennen en kinderen kunt helpen die een ongelukje hebben gehad.

  Lijkt het u leuk om de kinderen op een gezellige en verantwoorde wijze te begeleiden tijdens het eten, drinken en spelen, neem dan contact op met de TSO-coördinator.”

  Geen ideale situatie dus.

 5. Het school is verantwoordelijk voor het (waan)gedrag van kinderen tussen de schooluren.

  Op zijn beurt dient het school (bestuur) de ouders op het gedrag van hum kinderen aan te spreken.

  Waar is het gezond verstand gebleven? Te veel PVV blaten en na-apen?

 6. ik vraag me af of het hier toevallig om de kinderen van Henk en Ingrid gaat

Reacties zijn gesloten.