Slager (senaat) keurt eigen vlees (integriteit)

De Eerste Kamer gaat zelf haar eigen functioneren met betrekking tot integriteit onderzoeken. Dit omdat die vervelende Raad van Europa zich ook overal mee bemoeit.

De Eerste Kamer gaat een commissie van zeven senatoren onderzoek laten doen naar de eigen integriteitsregels. Aanleiding is een kritisch rapport van de Raad van Europa, onder meer over nevenfuncties van politici. (NOS)

Het zal geen verwondering wekken dat de uitkomst van het onderzoek zal zijn dat de Eerste Kamerleden in het algemeen heel integer zijn. En ja, we verscherpen de regels op enkele minimale puntjes.

6 gedachten over “Slager (senaat) keurt eigen vlees (integriteit)”

 1. Uiteraard vanuit de woorden van de Grave kunnen zeker de conclusies getrokken worden dat men bewust is dat er met de functionering van de Eerste Kamer leden veel problemen mee zijn omdat in het tegengeval zou er geen reden meer voor discussies zijn.

 2. Misschien dat de senatoren Hermans en Brinkman in die commissie kunnen?
  Die weten ten slotte alles af van nevenfuncties.

 3. Dit bericht las ik vanmorgen bij ons in het winkelcentrum in het schap van de plaatselijke genotmiddelendealer ofwel de tabakszaak:

  ‘Apollonetwerk’ probeert geneesmiddelenbeleid te beïnvloeden…
  Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) heeft de afgelopen vier jaar bijna een ton geschonken aan een door medicijnfabrikanten opgerichte praatclub. Dat meldt de Telegraaf.
  Onttrokken aan het zicht van de buitenwereld wordt in dit zogenoemde Apollonetwerk op verzoek van GlaxoSmithKline en Janssen Cilag geprobeerd het geneesmiddelenbeleid te beïnvloeden in gesprekken met de top van het ministerie, ziekenhuisbazen en apothekers. Met geld van de overheid dus.
  Verslaggever Patricia Boon van de Telegraaf legt uit:

  “De huidige staatssecretaris Van Rijn was in 2007 betrokken bij de oprichting van het netwerk. Wat verder frappant is, is dat leden van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen er deel van uitmaken. Dat is des te frappanter, omdat zij onafhankelijk moeten toetsen of geneesmiddelen veilig zijn voordat ze hier op de markt komen.”

  Zijn er meer mensen welke dit gelezen hebben?
  Moet niet alleen de eerste kamer onderzocht worden maar ook het kabinet? Dit stinkt 7 uur tegen de wind in! Het wordt hoog tijd om eens hardhandig de bezem door het bestand politici te halen welke ons steeds maar weer de les leest! En met hardhandig bedoel ik ook hardhandig! Gevalletje pek en veren en een godsgruwelijke boete zodat dat gespuis prompt aan de bedelstaf geraakt.

 4. @3 Links,

  Dit gevalletje van subsidies aan Apolllo Netwerk is best wel een eigen bericht waard. Probeer het! (In ‘Plaats een artikel op Krapuul’)

 5. Het feit dat de z..g.n. Raad van Europa onderzoek moet doen hiernaar zegt wat over onszelf en de kiezer!

 6. @3, de huidige Minister van corporatieve “Gezondheidszorg” doet haar toekomstige werkplaats bij de corporaties veilig stellen.

  In wezen is zij nu aangesteld om de interesses van producenten van pilletjes, verzekeraars en andere grote corporaties veilig te stellen.

  We hebben geen Volksgezondheid meer in Nederland.
  Rutte en Schippers hebben de lucratieve, corporatieve zorg geïntroduceerd op kosten van de belastingbetaler.

Reacties zijn gesloten.