Skinheads in uniform rammen op vijftienjarige moskeebezoeker in

Nog voordat [een groepje vijftien-, zestienjarigen] om uitleg konden vragen [over de grootschalige aanwezigheid van politie in de buurt] omsingelden 25 agenten op motoren, auto’s, busjes en zelfs de hondenbrigade het plein waar de jongens liepen. Toen tien agenten de vijf jongens om hun identificatie vroegen gaven ze hier netjes gehoor aan. De jongens kregen echter te horen dat ze alle vijf mee moesten naar het bureau. De 15-jarige Yusuf vroeg waarom dit nodig was werd hij door verschillende politiemensen bij de keel gegrepen en op de grond gegooid.

Een grote motoragent ging daarop zijn boekje te buiten. De jongen lag weerloos op de grond met twee agenten op hem toen de agent een aanloop liep en hem keihard op de rug trapte.

Gisteravond, 16 juli 2013, Amsterdam Bos en Lommer.
Verder lezen.

6 gedachten over “Skinheads in uniform rammen op vijftienjarige moskeebezoeker in”

 1. Maar dat skinheadtuig op de loonlijst van Binnenlandse Zaken (waar ook de fascisten Leon Sinke en Gerard van Hulzen nog steeds rondlopen bekend van de tweets waarin ze zich verheugen op hoe de politie los zal gaan op weerloze asielzoekers) is niet racistisch…welnee.
  Volgens mij lijkt dat hele Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties inclusief politie en mareachaussee zo langzamerhand op één groot fascistisch broeinest.

 2. @2
  Het Amsterdamse politiekorps telt een uitgelezen selectie extreem–rechtse figuren in haar gelederen.

 3. Ook hier horen we natuurlijk nooit meer iets van, hoogstens dat er ‘adequaat’ is opgetreden of zo.

 4. Ik vraag me werkelijk af hoe Plasterk zich bij dezen voelt?
  Kan hij zich met deze daders in politieuniform identificeren?
  Hoe reageert hij als Minister op deze mishandeling van burgers door de politie?

  Over de Tweede kamer – die bestaat alleen voor het salaris innen, niet voor het beschermen van de burgers voor staatsgeweld.

  Voor Teeven zal ik me met deze vraag niet bemoeien want ik denk dat het antwoord voor velen klaar ligt.

Reacties zijn gesloten.