Sheeple-krant heeft een verhaal over dwangarbeid

De Volkskrant heeft een sterk verhaal over dwangarbeiders in Amsterdam. Voor Krapuullezers zijn deze totalitaire praktijken natuurlijk allang bekend. Toch is het goed nieuws dat een sheeple-krant – sheeple is een samentrekking van sheep en people (schapen en mensen), maw. volgzame mensen – er aandacht aan besteedt.

Het onderscheid tussen criminelen met een taakstraf en bijstandsgerechtigden dreigt te vervagen. Er klinken duistere ondertonen door in het beleid, alsof we mensen in de bijstand willen laten paraderen als de zondebokken van een verzorgingsstaat in crisis.’ (VK)

4 gedachten over “Sheeple-krant heeft een verhaal over dwangarbeid”

 1. In Nederland is men ontzettend goed in het verzinnen van eufemismen voor gruwelijke zaken. Zo heet een moderne variant op de Ariër-verklaring verzonnen door minister voor shedelmeetzaken Asscher in Bruin II een ‘participatiekontrakt’ en zat Marjon de Hoon-Veelenturf te Zundert afgelopen zaterdag te soppen op dat fascistische vod door het ‘een stukje bewegwijzering’ te noemen.
  Maar het is dwang, het achterstellen van mensen, het is discriminatie.
  En zo is het al het geouwehoer over ‘een tegenprestatie’ niks anders dan een verhullende term voor slavernij.
  Deze dwangmaatschappij a la Mussolini is wat fascisten in disguise als Lodewijk Asscher, Jetta Klijnsma en de Hoon-Veelenturf blijkbaar als ideaal zien. Dát saboteren en onmogelijk maken is van het allergrootste belang. Hoe langer dat schorem de gang kan gaan, hoe lastiger of verzet plegen worden….

 2. “Toch is het goed nieuws dat een sheeple-krant – sheeple is een samentrekking van sheep en people (schapen en mensen), maw. volgzame mensen – er aandacht aan besteedt.”

  Ah, die enigste krant voor ‘dat (al dan niet (digitaal) betalende) GoedVolk’. Die met dezelfde layout als Parool, enzo.

  Gaap. Pageviews en clicks. Goebbels & propaganda..ach, een Godwin a day, keeps trains unlike the NS, anyway.

 3. Bijstandsgerechtigden worden behandeld als criminelen! Alsof ze vrijwillig in de bijstand zijn geraakt! Hufterregering van PvdA en VVD bedrijft politiek terrorisme! AANVALLEN!

Reacties zijn gesloten.