SGP wil alleen vrijheid voor christenen en joden

Even weer een berichtje van die andere gedoogpartner waaraan het eerste kabinet met een liberale premier sinds Cort van der Linden zich heeft moeten committeren om toch maar dat afschuwelijke Links buiten de regering te kunnen houden, meer specifiek van het eerste Kamerlid waar dit kabinet geheel van afhankelijk is, mr. G. Holdijk:

Anders gezegd: als de Bijbels-christelijke grens tussen het goede en het kwade vervaagt of vervangen wordt door een andere grens, gebaseerd op emancipatie en zelfbeschikking van de mens, vergruist het fundament onder onze vrijheidsrechten. Dan kan recht onrecht worden en omgekeerd. Dan is de weg geopend naar de verabsolutering van het staatsgezag. Tolerantie moet het dan afleggen tegen gelijkheidsdwang.

(…) zal overtuigend duidelijk gemaakt moeten worden dat de gelijke behandelingsvorm niet fout is, integendeel, al moet er ruimte voor diversiteit blijven. De toepassing van deze norm moet echter niet losgemaakt worden van de traditionele, Bijbels geïnspireerde waarden en normen. Als dat niet gebeurt, komt de vrijheid van de individuele christenburgers (en joden) alsmede die van hun verbanden in het gedrang.

Kortom, de overheid mag iedereen (atheïsten, boeddhisten moslims etc.) vertellen wat-ie moet doen, behalve christenen, en vooruit, de joden, want die hebben héél speciale principes die gerespecteerd moeten worden.

6 gedachten over “SGP wil alleen vrijheid voor christenen en joden”

 1. Volgens mij is de heer Holdijk voor de invoering van een Christelijke (vooruit ook Joodse) Shaira. Als deze Christelijke (vooruit ook Joodse) Shaira wordt verankert in de nationale wetgeving mag iederen vrij zijn om te doen en laten wat de Christelijke (vooruit ook Joodse) Shaira voorschrijft. 😯

 2. De verabsolutering van het staatsgezag sta ik natuurlijk niet voor, maar om het dan in te ruilen voor een min of meer absoluut kerkelijk gezag?

  Gaat volgens mij niet werken 😉

 3. @1 Yep. Dit is de Christelijke Sharia. Deze idioten willen een totalitaite staat en hebben eindeloos veel meer macht dan de moslims waar we bang voor gemaakt worden. Krankzinnig! De SGP, Christenunid en CDA zijn d e dreigin in Nederland. Religie moet uit de politiek!

 4. Meneer Holdijk moet een paar dingen op een rijtje zetten.
  Hij werkt samen met een partij, de PVV die géén vrijheid van godsdienst kent.
  Ook het Jodendom kent die niet.
  Holdijk refereer aan Romeinen 13:4 waarin inderdaad staat dat de “staat” gerespecteerd dient te worden omdat de staat God dient.
  Wilders/PVV houden zich daar aantoonbaar niet aan. Ze zetten mensen aan tot discriminatie op basis van godsdienst.
  Het Jodendom kan zich, als ze volgens God en de Bijbel leven “permitteren” om staatswetten te negeren. Romeinen is een boek uit het NT en dat deel van de Bijbel erkennen de Joden niet.
  Ook Jezus heeft gezegd: Geef de Keizer wat des Keizers is” wat zoveel betekent als houd je aan de wet.
  Zelfs als die wet afkomstig is of opgelegd wordt andersgelovigen of niet-gelovigen, zoals de Romeinen immers waren toen zij het gezag over het land (zelfs bijna de halve bekende wereld) uitoefenden.
  Ook de Islam kent vrijheid van godsdienst. Sterker nog. Ze staat toe God te negeren om te doen wat het juiste is. Zowel Christenen als Joden zijn van mening als je maar gewoon in God gelooft dan vindt die je lief en dan mag je juist de grootste smeerlapperijen uithalen zoals het roven van spulletjes waar je zelf niet voor hebt gewerkt (Deuteronomium 6:10) of genocide plegen volgens Deuteronomium 7:1-3 en 22. Ze maken dus van hun eigen God net zo’n smeerlap zoals ze zelf zijn.
  Misschien hebben Holdijk en z’n kornuitjes wel gelijk. Misschien is God wel zo’n ploert als ze zich voorstellen.
  Dan is het inderdaad maar beter om te zorgen dat je niks te maken hebt met moslims. Volgens hen is God namelijk niet zo’n hufter, maar hij vindt het niet leuk om wel als zodanig beschouwd te worden.
  Degenen die dat beweren komen niet in de hemel terecht. Integendeel zelfs. Ze worden doodgemaakt.
  Door God zelf.

 5. Nog even ter aanvulling:
  De Joden houden zich natuurlijk wel degelijk aan de wet.
  In het Palestijns gebied mag niet gebouwd worden door de Joden volgens de wet.
  Geen nood. Dan maken we een wet die dat wel toestaat.
  En als de Palestijnen daar tegen protesteren respecteren ze de wet niet.

Reacties zijn gesloten.