Schulterschluss

Welliswaar heet mevrouw Le Pen niet zo radicaal te zijn als papalief, maar dat is voor de bühne. Ik vraag me af, wat Geert – kom niet aan onze rothomo’s – Wilders met deze verklaarde tegenstandster van homo’s en het homohuwelijk, euthanasie en abortus moet, maar het zal wel een gevalletje van “De vijanden van mijn vijanden, zijn mijn vrienden” zijn.

Ontbreekt nog Nigel Farage, Gábor Vona, Philip Dewinter en Nikolaos Michaloliakos in dit clubje, maar dat zal niet lang meer duren.

7 gedachten over “Schulterschluss”

 1. Wilders hoort helemaal niet met Le Pen te dineren. Fransen zijn arrogante kikkers. Daar hebben vaderlandslievende Nederlanders niets aan.

 2. Wist ik het toch! (Pardon, dat is een germanisme.):
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/04_april/23/binnenland/Wilders_Er_is_helemaal_niets_mis_met_het_Front_National.xml
  “Hij is van plan meer partijen in Europa te bezoeken, die zich net als de PVV ‘verzetten tegen de Europese lijn van de politieke elite’. Met die partijen wil Wilders graag optrekken in Europees verband.”
  Vermoedelijk met de mensen van mijn lijstje. Oh ja, Markus Beisicht ook niet vergeten.

 3. In #1 stelde ik dat samenwerking van extreem-rechts in Europa ingaat tegen de nationalistische gedachte die veel van die partijen aanhangen.

  Maar misschien is het de ironie van het politieke bedrijf dat die samenwerking juist de Europese gedachte stimuleert. Als ‘nationalistische’ partijen erkennen dat ze hun doelstellingen op nationaal niveau niet kunnen verwezenlijken vanwege die verdomde EU, dan moet het maar via Europa in plaats van tegen Europa.

  Marine Le Pen heeft inderdaad geleerd dat ze haar mond moet houden over de jodenstreken. Dat is voorlopig niet opportuun. Eerst de moslims raus.

 4. Ik geloof dat de PvdA van Samsom, Spekman en Neerland’s nationale huibaby Lodewijkje met dezelfde hobby als de latere Holocaustorganisatoren Stuckart en Heydrich Asscher qua vunzigheid niet onderdoet voor die kliek van Wilders. Ik weet het wel zeker.

 5. @ sjaax, natuurlijk is het een paradox, maar nationalisten hebben altijd al internationaal samengewerkt. Er zij bijvoorbeeld goede contacten tussen de NVU, de NPD en diverse Freie Kamaradschaften. Ook hebben die contacten naar Belgie en Zuid-Afrika. De fascisten en nazi’s van begin vorige eeuw hadden ook sterke banden: Duitsland, Italie en Japan (dat nog steeds sterke fascistische structuren kent).

Reacties zijn gesloten.