Schrijver Tommy Wieringa veiligheidsrisico voor Wilders volgens politie

Nederland 2013. Je wordt gearresteerd als je een kartonnetje omhoog houdt met de tekst ‘Weg met de monarchie’, er wordt van tevoren gedreigd dat je gearresteerd wordt als je protestteksten tegen de monarchie op 30 april iets te ver gaan, en Geert Wilders valt blijkbaar onder ditzelfde regime, die heeft ook speciale bescherming.

Schrijver en columnist Tommy Wieringa werd door de politie in Volendam namelijk tot twee keer toe staande gehouden omdat hij een veiligheidsrisico zou vormen. Pardon? Zijn er staatsgevaarlijke dan wel agressieve acties bekend van Wieringa? Wat zijn dit voor een politiestaatactiviteiten? Was het ‘risico’ niet veeleer dat men bang was dat Wieringa onwelgevallig over Den Lijder zou schrijven?

Kan iemand hier misschien even Kamervragen over stellen aan Opstelten? En kan er een hek om dat inteeltdorp Volendam worden geplaatst, zodat we er gelijk een gesloten inrichting van kunnen maken, en we en passant voorgoed verlost zullen zijn van de afgrijselijke muziek die men er sinds mensenheugenis meent te moeten produceren?

8 gedachten over “Schrijver Tommy Wieringa veiligheidsrisico voor Wilders volgens politie”

 1. Op zich geen slecht idee een hek om Volendam .
  En dan gewoon toegang heffen voor toeristen .
  Prima openluchtmuseum .

 2. Goed idee van dat hek om dat xenofobe teringdorp. En dan zetten we Wilders, Niemöller, Schut, Holman, Neerland’s nationale huilbaby Lodewijkje met dezelfde hobby als Wilhelm Stuckart en Richard Heydrich Asscher, genocidegrapjesmaker de Winter en gristen-ayatollah Kees van der Staaij die smakelijk moet lachen om een genocidegrapje alsook een hoop ander van dat racistische en fascistische schorem achter dat hek. Ingespoten met formaline. Openluchtmuseum der xenofobie en rassenwaan.
  Toegang gratis. Kijkt en huiver.

 3. “Waarom hij staande werd gehouden, kreeg Wieringa niet te horen.”

  Advocaatje erop, dus.

 4. Nou dat gaat me dus te ver .
  Mensen die artikel een van de grondwet schenden dienen gewoon voor de rechter te verschijnen , helaas mag dat in Nederland niet omdat het hier verboden is de grondwet toe te passen .
  Bovendien heeft Asscher dan niets etnisch te registreren in Volendam en voor je het weet gaat ie in een palingpopbandje zingen met Joost Niemöller en dat wens je je ergste vijand nog niet toe .

 5. Als de belastingdienst Volendam binneste buiten zou keren kun je meteen het begrotingsgat dichten. Het is een zeer corrupt dorp en ze naaien elkaar letterlijk en figuurlijk. Alles is nep aan dat dorp. Zwart geld en drugs geld en kasten van huizen waar geen flikker van deugt
  VVD, PVV en CDA dat is hun stijl en ze gaan nu voor de bijl. Want nu gaan ook daar de bouwbedrijfjes op de fles. What goes around comes around.

 6. Als ik de reactie’s in het NoordHollands dagblad lees krijg ik het idee dat dit dagblad gewoon lezers heeft welke de Volkischer Beobachter node missen. Wat een extreem-rechts geteisem zeg. Misschien moet Volendam toch maar losgestoken en afgezonken worden!

 7. @6 Waarschijnlijk zouden zich met smokkel en pepfabriekjes prima redden. Volendam, het roomblanke Curaçao.

Reacties zijn gesloten.