Schrap het woord gedogen!

Het Nederlandse woord ‘gedogen’ is een woord dat aan geen enkele buitenlander is uit te leggen. De PVV gedoogt het kabinet, maar is tegen het gedogen van sofdrugs, als gedoogpartij zijnde. Snapt u het nog?

Als we van dat woord afwillen, is er nog één belangrijke stap te nemen 😮  Voorkom dat het woord ‘gedoogregering’ het woord van 2010 wordt bij Van Dale. Stem iets anders, alstublieft! Anders komen we nooit van dat stomme woord af. Weg ermee!

11 gedachten over “Schrap het woord gedogen!”

 1. De PVV gedoogt het kabinet, maar is tegen het gedogen van sofdrugs

  Dus Lucassen sloeg die dealer voor zijn kanis omdat hij zo hartstikke tegen softdrugs is?

 2. Op zich heb ik niks tegen het woord gedogen. Het betekent gewoon oogluikend toestaan en is iets wat vaak gebeurt. Ik geloof ook niet dat buitenlandse kranten moeite hebben met dat woord te verstaan. Zeker niet in relatie met Wilders gedoogsteun aan dit kabinet. In “Der spiegel”wordt het bv een Pakt genoemd of Tolerierungsmodell http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,720289,00.html./ Klinkt wat mij betreft prima. Ook in Engels kranten heb ik acceptabele uitleg gevonden (kan nu even geen goede link vinden). Verder hebben ze in het buitenland ook geen moeite om te zien wat Wilders politiek betekent. Het is en blijft een rechtspopulist en handelaar in angst: : http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-67682719.html

  Het woord gedoogregering is misschien wat anders. hoewel …het betekent toch wat er staat. gedoog-de-regering. Ik zou voor stemmen. Dan hebben we straks een aardig synoniem voor schertskabinet.

 3. Het weinige wat ik met pijn en moeite wil gedogen is mijn schoonmoeder. Maar zeker niet de PVV !

 4. @Lieke, in tegenstelling tot je heb ik wel een probleem met gedogen, want ik ken ook de volgende voorbeelden van gedogen:

  De pastoor die tevreden is als de rode lampen van het hoerenhuis net iets verder van zijn kerk zijn gaan branden. Dan hoeft ie niet boos op te worden.

  De buren die zeggen – we weten niets van kinderen verkrachten in dit gezin, want we kijken steeds die andere kant op.

  Als je goed nadenkt Lieke heeft gedogen te maken met anarchie (want de geldende wetten worden in principe niet nageleefd) en worden oogluikend verwerpelijke dingen e zaken toegestaan afhankelijk wie aan de MACHT is.
  Gedogen? Mon cul! Gewoon juridisch excuus van machthebbenden om een loopje met de wetten en moreel te kunnen nemen!

 5. Degenen die ik het uitleg begrijpen het ander prima…

  Gedoogbeleid = Tolerance Policy

  Wich means …

  In case of having drugs in your pockets…
  Loosening up the rules so the criminals get busted and the innocent users dont get in trouble unless they have more then a amount for personal use on them.

  In case of plants:
  Up to 5 plants you will not get fined and/or jailed/taken to the station…
  You wont get any legal trouble…
  This is concidered for personal use…
  Above 5 plants arrest will take place and you will be sued.

  Duidelijk toch ?

  http://www.coffeeshopNEWS.nl

  .

 6. En in geval van Wilders Peter ?? dan leg ik het zo uit “Allowing yourself to be dependent for your house-mayority on a Neo-fascist , foreigner and Islam hating party , as long as you can rob the people of all those pesky rights and services they did get over the last 65 years…

 7. I personally wouldn’t want to tolerate any neo-fascistclub. Tolerance stops where hate begins.

Reacties zijn gesloten.