School verbouwt en wil gelijk leerlingenbestand zuiveren

‘Met een nieuw gebouw kunnen we ook mooi ons imago eens bijstellen’, moet de Zuiderpoortschool in Ede gedacht hebben. Na de verbouwing wil de Zuidpoortschool geen ‘zwarte school’ meer zijn, en zijn nieuwe allochtone kinderen niet meer welkom. Ja, je verzint het niet, de praktijken die men zich onder de Bruine Wind van dit kabinet meent te kunnen veroorloven.

12 gedachten over “School verbouwt en wil gelijk leerlingenbestand zuiveren”

 1. Het nare is dat het vast goed geluld word door bepaalde types, en net als de ouders. Je kan straks zoooo de types in he voorstelling halen die dit besloten hebben op die school. En de christelijke scholen zijn niet altijd beter hoor, dat is een illusie als je alleen maar kijkt naar bepaalde dingen. Op andere gebieden liggen ze weer achter. Maar goed tegenwoordig hof je die discusie niet meer aan te gaan.

 2. Deze EenVandaag-link (http://tinyurl.com/5s9kdhb) van excellentie zwemband uit het voorlaatste Krapuliteitenalarm is ook interessant, omdat men er ook de open brief (in pdf) van de lokale PvdA Gemeenteraadsfractie aan het bestuur van de stichting kan vinden, die zeker ook het lezen waard is.
  😐

 3. Laurent Schreef:

  Wel potverdorie, wat nou weer… ok, link is opnieuw aangebracht.

  BTW – “contrary to common belief” wijs ik niet op defecte links
  alleen omdat ik zo nodig irritant wil overkomen…
  :mrgreen:

 4. MadPride Schreef:

  Laurent Schreef:
  Wel potverdorie, wat nou weer… ok, link is opnieuw aangebracht.

  BTW – “contrary to common belief” wijs ik niet op defecte links
  alleen omdat ik zo nodig irritant wil overkomen…

  Nee, ik ben je ook dankbaar voor de waarschuwing! Die van Zwenmbad was trouwens ook de oorspronkelijke die ik gebruikt had.

 5. @7 Misschien helpt het om lange links eerst door zo een service als tinyurl.com te halen. Sommige forumsoftware vindt lange links helemaal niet leuk…
  😉

 6. Wat ik daarvan heb meekregen betrof dit een door inspectie genoteerde openbare zwakke school. die zich hersteld zou hebben.
  Het zou nu gaan om het verhoudings gewijs naar omgeving percentage allochtoon autotoon toelating voor de nieuwbouw.
  Vanuit openbaar onderwijs is dit regelrechte discriminatie.
  Er zouden zo’n 5 scholen op christelijke grondslag in de omgeving zijn.
  Ik weet niet hoe het met subsididies, follow the money zit maar wel dat ik een voorstander van afschaf art 23 recht op confessioneel onderwijs ben.
  l

Reacties zijn gesloten.