Schone schijn

Na vijfentwintig jaar werd het eens tijd voor een nieuw servies. Niets was meer compleet, er waren stukken af en als er visite kwam had iedereen een verschillend bord en niet al mijn kennissen kunnen even goed tegen verschillen.
Dus ging mijn vrouw op pad om nieuw serviesgoed te kopen. Zelf had ik op internet wel iets leuks gezien bij de Xenos. Maar je weet hoe vrouwen zijn, die willen eerst twintig winkels aflopen voor ze besluiten om het toch maar in de eerste winkel te kopen. Ik besloot dus om lekker politiek 24 te blijven kijken. Toen ze thuis kwam sloeg  mij de schrik mij om het hart. Ze had zich een duur Wedgwood servies in haar maag laten splitsen door één of andere VVD’er. Tot overmaat van ramp had ze ook nog contant betaald terwijl ik nog zo gezegd had dat ze het aflossingsvrij moest lenen. Als ik nu een cracker wil eten sta ik te trillen omdat ik bang ben dat ik het bordje beschadig en als ik koffie wil drinken hang ik met mijn hoofd onder het koffiezet apparaat om het kopje niet te hoeven aanraken omdat ik bang ben dat ik het laat vallen…

Politiek 24
In het kader van de aankomende verkiezingen heeft de zender politiek 24 ongedwongen interviews gehouden met de verschillende lijsttrekkers. Als redacteur van Krapuul ben je wel verplicht om deze poppenkast te volgen en aandachtig bekeek ik de trailer, waarin ik keer op keer moest zien dat een golf zeewater de schoenen van Sybrand van Haersma Buma overspoelt en Wilders zijn best doet om eens een keer niet zenuwachtig met zijn nek te trekken. Het programma had namelijk gevraagd of de bodyguards, die zorgen dat Wilders wereldvreemd is en blijft, op drie meter afstand konden blijven.
Maar wat schetste mijn verbazing toen Emiel Roemer voorbij kwam? De opnames waren bij Emiel thuis gemaakt en hij zat koffie te drinken uit hetzelfde Wedgwood kopje als dat mijn vrouw zich in haar radartas had laten rommelen. Dat kon toch niet waar zijn!
Vanaf dat moment zit ik constant Politiek 24 te kijken en als het moment van het kopje voorbij komt probeer ik het te vergelijken met het kopje op de salontafel.
Nu zullen er mensen zijn die denken dat dit weer een aanval op Emiel is en dat ik vind dat hij niet uit Wedgwood zou mogen drinken. Niets is minder waar. Ik vind het gewoon leuk dat we iets gemeenschappelijks hebben. (Al heb ik ook besloten om maandelijks een deel van mijn salaris naar Krapuul over te maken).
Maar ik begin nu ik het een paar keer gezien heb toch te twijfelen of de kopjes van Emiel niet Maoïstisch namaak Wedgwood zijn.
Daarom roep ik jullie hulp in. Ik plaats een foto van mijn kopje en wil jullie vragen naar het interview te kijken en op de kopjes te letten. Ik heb ons kopje op mijn krakersmuts gezet, zodat je weet dat ik weer eens niet uit mijn nek zit te lullen.
Ik hoor het wel. Succes.
PS. Let trouwens ook even op die antieke kast achter hem.

2 gedachten over “Schone schijn”

 1. Mag ik zo vrij zijn een aanvulling te geven:

  Zomergesprekken met lijsttrekkers

  Voor de adrenaline met de verkiezingsdebatten echt begint te stromen, spraken verslaggevers van Nieuwsuur deze zomer nog redelijk ontspannen met de lijsttrekkers van vrjwel alle partijen. Alleen VVD-lijsttrekker Mark Rutte wilde niet meedoen.
  Gesprekken van ruim een half uur in een door henzelf gekozen omgeving. Over hun drijfveren, Nederland en Europa en het grillige politieke klimaat van de afgelopen jaren. Deze week elke dag steeds twee gesprekken op Politiek 24 (om 12, 16 en 23 uur).
  Maandag: Emile Roemer (SP) en Kees van der Staaij (SGP)
  Dinsdag: Diederik Samsom (PvdA) en Arie Slob (CU)
  Woensdag: Geert Wilders (PVV) en Jolande Sap (GL)
  Donderdag: Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Marianne Thieme (PvdD)
  Vrijdag: Alexander Pechtold (D66), Hero Brinkman (DPK) en Henk Krol (50plus)

 2. Koffiekopjes staren lijkt me geen boeiend Olympisch sport.
  Je doet beter om te kijken of de buren niet een grotere plaatscherm dan jij, Salonsocialist, gekocht hebben.
  Of ze niet een nieuwe klein autootje zonder wegenbelasting voor de deur geparkeerd hebben.
  Dan pas begint je wedstrijd echt.

  Laat Roemer zaken doen die een Nederlandse Premier toehoren, voor ons de koffie.
  Daar zullen we allemaal straks beter van worden.

Reacties zijn gesloten.