Schippers: artsen dwingen NSB-taken uit te voeren in de NL-dictatuur

Soms zakt mijn broek af van het zoveelste gore plan van de Bruinen in dit kabinet, en daar valt eigenlijk het hele spul inmiddels wel onder.
Er is een artsengeheim, een groot goed mijns inziens, en deze vertrouwelijkheid is zelfs opgenomen in de eed van Hippocrates die iedere arts moet afleggen en waaraan men zich dient te houden, het is de vetrouwensbasis tussen artsen en patiënten:

Al hetgeen mij ter kennis komt in de uitoefening van mijn beroep of in het dagelijks verkeer met mensen en dat niet behoort te worden rondverteld, zal ik geheim houden en niemand openbaren. Moge ik, als ik deze eed getrouwelijk houd, vreugde vinden in mijn leven en in de uitoefening van mijn kunst, maar moge het tegenovergestelde het geval zijn indien ik hem schend.

Nou, we zullen zien hoe slap de knietjes van de “artsenstand” zullen zijn. Mevrouw E. Schippers wil dat artsen makkelijker gedwongen kunnen gaan worden om uit de school te klappen.
Eerst even lekker sfeer maken, Schippers aan het woord:

“Fraude met zorg of sociale zekerheid vormt een bedreiging voor de vrije toegang tot die voorzieningen”

Volgens de minister is het beroepsgeheim een fundamenteel beginsel, maar is het niet absoluut. Er zijn nu ook al uitzonderingen mogelijk, maar Schippers vindt die te beperkt.
En wat wil ze nu? Nou, dat artsen voor verklikker kunnen gaan spelen, pure NSB-praktijken dus.

“Minister Schippers wil dat het makkelijker wordt het medisch beroepsgeheim te doorbreken in gevallen van fraude in de sociale zekerheid en de zorg.”

Is dat mens nou helemaal van de pot gerukt?? Gaan we dit met zijn allen accepteren?? Nee toch??
Dit sujet, uitgekozen door de JOVD tot de “liberaal van het jaar” gaat wel heel erg raar doen, en je maakt mij niet wijs dat de rest van het vuile stinkkabinet hier niets van weet, met extra veel dank aan de PvdA overigens.

Ook Teeven probeerde het al eerder toen hij nog staatsecretaris was. Hij is nu minister, dus gaat vast meewerken aan dit ziekelijke voorstel.

WAAR BLIJFT DE VOLKSWOEDE ?? DE VOLKSOPSTAND ?? LATEN WIJ HET FASCISME TERUGKEREN OF EIST HET VOLK : NEE !!! DIT GAAT NIET DOOR !!

Ben benieuwd, de nazi’s werden ook niet tegengewerkt door de medische “stand”. Sterker nog, die werkten gewooon mee. En ze gaven naderhand “als groep” dan wel toe dat het niet zo netjes was al die afgrijselijke toestanden die ze in opdracht van de nazi’s deden, maar ik zou het liever willen voorkómen dit keer. Ik heb daar echter een hard hoofd in.

NOU DAMES EN HEREN VAN DE MEDISCHE STAND U KUNT NU NOG NEE ZEGGEN MAAR WACHT NIET TE LANG EXCUSES NADERHAND ZIJN NOGAL GRATUIT.

Opdat wij niet vergeten.

26 gedachten over “Schippers: artsen dwingen NSB-taken uit te voeren in de NL-dictatuur”

 1. Indien zij deze wet wil voorstellen ,zal zij in teeven zeker een medestander vinden .Het zou zomaar kunnen dat dit nog maar het begin is van meerdere wetten in die catogorie .En zeker teven en opstelten met hun bruine gedachten goed zullen er wel enige in petto hebben .En aangezien de vvd de pvda in de tang heeft zal dat wel gebeuren .

 2. Net als je denkt dat het dieptepunt qua beschavingsniveau wel zo onderhand bereikt is in dit benepen, bange, rancuneuze met een obessieve hang naar de virtuele wereld van Anton Piekck die nooit bestaan heeft behepte landje met bijvoorbeeld het pleidooi gisteren van Joost Niemoller om ‘de’ moslims uit te roeien (hij zei het iets anders maar dat deed Hitler in 1924 ook ten aanzien van de joden) en onlangs het genocide-grapje van Leon de Winter waar SGP-ouderling en vunzeling zo hartelijk om moest lachen weet één of andere VVD-proleet er nog wel weer een schepje bovenop te doen…
  https://krapuul.nl/samenleving/97143/anton-pieck-inspiratie-extremisten/

 3. Schippers uitmuntend bekritiseerd, Le Roi.

  Dit gaat in tegen meer dan tweeduizend jaar medische praktijk.

 4. Deze kan ook in het grote herdenkingsboek “hoe hebben we het in godsnaam zo ver laten komen”

 5. Een VVd-er is bij uitstek iemand telkens naar zijn zin wil handelen. Dat wil zeggen dat indien een wet in de weg zit van een willekeurig VVD-er in de geest van zijn kaste wil hij meteen de wet wegschrappen of verkrachten, wat makkelijker is.

  De wens van deze VVD Minister komt op het volgende neer: verkrachten van de medische beroepsgeheim met doel mogelijk financieel onderzoek boven dit medische geheim plaatsen.

  Dit is volstrekt onaanvaardbaar want het druist direct in tegen een van de belangrijkste kenmerken van de medische beroep.

  Daarnaast is het volgende bewijs dat we in een Dictatuur leven. Totalitaire regeringen hebben altijd door de geschiedenis geprobeerd om de bestaande wetten te verkrachten en in dit geval met name in het interesse van financiële instellingen en verzekeraars.

  Kortom: de eigen ambtenaar van de verzekeringen Schippers wil de medische geheim uitschakelen, c.q. verkrachten in het interesse van de verzekeraars.

  Leuke bijkomstigheid voor de totalitaire staat zou zijn dat eenmal dit weg ingeslagen is er verder geen belemmering om bij politionele onderzoeken dit verder door te trekken.

  Ik meen me te herinneren dat de politie ierarchie was verbolgen over het feit dat deze medische geheim verplichting in de weg stond van politie onderzoeken.
  Artsen tot nu toe hebben altijd beroep gedaan op deze plicht tot geheimhouding.

  Nee hoor, voortaan is deze geldig alleen mbt tot de hoogte salarissen van Ministers.

 6. @6: Nexus:

  Volledig meen eens Nexus.
  Bar en boos.

  Renske Leijten berichtte me gister dat ze Kamervragen gaat stellen. Maar het BOEH !! zou van de artsen horen te komen, en van de rest natuurlijk, wij.

 7. Mee eens. De artsen, mits ze de betekenis van hun eed goed beseffen, zouden de eerst zijn die hierop tegen moeten gaan.

 8. Aan alle academische ziekenhuizen heb ik zeer fatsoenlijk om een reactie gevraagd. Je zou toch denken ( naja) dat deze opleiders kritisch naar dit soort ontwikkelingen zouden kijken, en dit niet horen te accpeteren.

  Nog niet één reactie gehad op ongeveer 60 verstuurde mails en tweets.
  Ik vrees het ergste, en denk dat de innige samenwerking tussen de macht van de grootkapitaalmaffia en de “zorg” inmiddels daadwerkelijk Total ist en niemand nog zijn smoel open durft te trekken.

 9. Aan het hoofd van de Orde van Medisch Specialisten staat oud-minister van oorlog en commissariatenstapelaar Frank de Grave (VVD).
  Hoeft hier nog iets aan toegevoegd te worden?

 10. @10: Arnold:

  Naast de specialisten heb je natuurlijk ook nog huisartsen en psychotherapeuten bijvoorbeeld met hun eigen beroepsordes. Allemaal zwijgen ze…Als het graf..

  Dit is puur ( een opzetje naar?) fascisme, moedwillig wantrouwen zaaien tussen artsen en patiënten, wie kan wie nog vertrouwen? De basis waarop een dictatuur drijft: Angst en intimidatie.

  Naast natuurlijk al het andere wat er al plaatsvindt met vluchtelingen bijvoorbeeld. Het is vijf voor twaalf, en misschien al later.

  Fascisme is terug, het was hier ten lande even pauze, maar dat is voorbij.

 11. @10 Arnold, even een onbenullige vraag: hoort op die positie niet iemand met de nodige medische opleiding te staan?

 12. @10, ja, namelijk de Frank de Grave die bij oplichtersbank DSB samen met Dirk Scheringa tienduizenden mensen in het ongeluk heeft gestort. Dat zegt iets over de ethiek van deze man alsook over dat van de Orde van Medisch Specialisten die zo’n zwendelaar als hoofd accepteren. Namelijk iets heel bedenkelijks….

 13. @13, Frank de Grave is maar een paar weken bij de DSB geweest toch? En toen moest ie vertrekken omdat ie een boekje wou opendoen over die oplichterspraktijken.

  Pas daarna is de boel daar ontploft. Daar kan die de Grave in die paar weken geen deel aan hebben gehad.

 14. Nee, de DSB zou ik niet in de strijd geworpen hebben. Zijn commissariaten bij een farmaceutisch concern en een zorgverzekeraar lijken mij beter op hun plaats om van Artis en de onroerendgoedmafiosi van DeKey te zwijgen – oeps.

 15. @18: Arnold:

  Frank de Grave ging juist charmant doen vanwege die DSB. HIJ, de grote fraudebestrijder et cetera.
  Tuig is het, we zouden eigenlijk eens een definitie van “fraude” moeten maken. Eens kijken hoeveel VVD-ers a la Schippers dan vrij-uit gaan.

  De zaken omkeren, lijkt me hard nodig in plaats van artsen als verklikkers te laten opdraven voor “fraude” in de zorg of uitkeringen.

  Laten we politici en Grootgraaiers maar eens gaan aanklagen.

 16. @17, heeft de Grave nádat ie is opgestapt bij die oplichtersbank alsnog een boekje opengedaan?
  Wist ie vóór dat ie daar ging werken niet wat voor een viezerik die Scheringa was?
  Kortom: als de Grave in deze zuiver op de graat was, zou het mij ten zeerste verbazen.

 17. @19
  Mijn zegen heb je, maar hij heeft de gewapende knokploeg van skinheads op de achterhand zoals ik zelf heb ondervonden, dus De Grave en Schippers bepalen met de warme instemming van Samsom wat fraude is.

 18. @21:

  Ja, maar we moeten dit vast weten voor ná de revolutie namelijk. * ughe*

  Misschien wacht het “full blown ” fascisme wel op deze opstand.

 19. @20 natuurlijk wist ie dat van te voren. Maar je moet niet zeggen dat ie “samen met Dirk Scheringa tienduizenden mensen in het ongeluk heeft gestort” want dat kan onmogelijk waar zijn.

  Het is geen frisse jongen, maar gebruik wel de juiste argumenten.

 20. @23, misschien heb je gelijk maar al waren het er maar drie: de man deugt gewoon niet.

 21. Opdat wij niet vergeten! (volgens mij lijdt de hele wereld massaal aan Alzheimer, op een paar na die nog wel hun verstand kunnen gebruiken)

Reacties zijn gesloten.