Scheurtjes

Vrijheid is een nobel streven en een goed doel. Je krijgt het niet zo maar cadeau. Dagelijks strijden mensen voor hun vrijheid, met gevaar voor eigen leven en goed. Miljoenen mensen zijn gestorven omdat ze opkwamen en letterlijk vochten voor hun vrijheid. Vroeger was vrijheid een verworvenheid.

Tegenwoordig kom je met geld een heel eind. Vrijheid kun je kopen. Je kunt met heel veel geld jezelf volledig afschermen van de buitenwereld. Je kunt met geld de politiek in en als je geen geld hebt, dan kun je de politiek in om geld te verdienen. Neem bijvoorbeeld Richard de Mos (PVV). Hij gaf zichzelf uit als schooldirecteur, knielde voor de verlosser uit Venlo en kon rekenen op een zeteltje in onze Tweede Kamer. Sindsdien draagt hij een pak en presenteert hij zich als klimaatdeskundige. Hij maakt deel uit van een politieke organisatie waarvan niemand weet wie hen financiert.

De eigenaar van deze organisatie, 100% Geert Wilders, was tot ruim een jaar geleden vooral in het buitenland om geld op te halen en zich voor te doen als een belangrijk persoon. Eigenlijk ben je dat ook als je zoveel ezels voor je karretje weet te spannen. De Nederlandse media maakten met regelmaat enthousiast melding van zijn reisjes naar het buitenland. Welke andere Nederlandse politicus kreeg zoveel aandacht? Hij werd onderscheiden tot man van het jaar in 2008 door een organisatie waar hier nog nooit iemand van gehoord had. Hij lieert zich aan allerlei obscure en twijfelachtige organisaties, maar blijkbaar deert hem dat niet. Het lijkt alsof hij ook in het buitenland heel belangrijk is.

Richard de Mos (PVV) pleitte er vandaag voor dat Greenpeace Nederland uitgezet moet worden, met enige bijval van de VVD. Want Greenpeace is een criminele organisatie die Nederland reputatieschade geeft, volgens De Mos. Greenpeace is natuurlijk al langer een doorn in het oog van de vrijheidslievende ondernemer, die zich niet uit veld laat slaan door een emmertje chemisch afval. Want teveel regels, da’s slecht voor de winst. Vervuiling, dat is gewoon geen enkel probleem en allemaal linkse propaganda. Via Dion Graus is er nu een alarmnummer tegen dierenmishandeling ingesteld om te voorkomen dat de farmaceutische- en bioindustrie worden belemmerd in hun vrije ondernemerschap.

Charlie Aptroot (VVD) kwam een paar jaar terug met een motie waarin hij voorstelde dat milieuorganisaties die de wet overtreden geen subsidie meer moeten krijgen. De volgende stap is dat je de wet aanpast om actievoeren en demonstreren voortaan als criminele activiteit te bestempelen. Dat kun je natuurlijk ook doen met democratie: langs politieke weg de wet aanpassen om anderen van hun vrijheid te beroven en de mond te snoeren. Er zijn voorbeelden te over in de geschiedenis, waarin het lukte om met brede instemming van het volk en onder het mom van vrijheid en veiligheid democratie een halt toe te roepen.

Een leuk een-tweetje van de VVD en de PVV. De laatste pleit maandelijks voor het wijzigen van de wet om anderen de mond te snoeren of zelfs te laten verwijderen uit Nederland. Greenpeace moet volgens De Mos weer in het gareel, dat is zijn opdracht aan staatssecretaris voor milieu Joop Atsma (CDA).

Greenpeace is weliswaar een onafhankelijke organisatie en ontvangt geen subsidies, toch ziet De Mos mogelijkheden om subsidies in te trekken en vanuit de politiek te dicteren wat ze wel en niet mogen. Greenpeace Nederland kent 502.000 leden, de PVV heeft welgeteld één lid en verder weet niemand waar in die club geld vandaan komt. De VVD is iets genuanceerder en zegt te staan voor het recht op demonstratie, maar alleen in overleg. Greenpeace is een internationale, niet-commerciële en onafhankelijke organisatie met wereldwijd ca. 3.000.000 leden. Ook schenkingen en erfenissen aan zulke organisaties zijn als het aan de ‘liberale’ PVV en VVD ligt straks ook niet meer fiscaal aftrekbaar. Een heel groot huis lekker voor jezelf, da’s pas een goed doel.

De vraag is wat er nu gaat gebeuren? Gaat de PVV druk uitoefenen op de regeringspartners en met name de VVD? Gaat Nederland de kant op van regimes waar het ook normaal is om non-gouvernementele organisaties, actiegroepen en protestbewegingen de kop in te drukken? Of zal het allemaal niet zo’n vaart lopen met Ordnung muss sein? Wilders c.s. roepen wel vaker zaken waarvoor geen feitelijke onderbouwing kan worden gegeven of maatregelen waarvoor geen politieke of juridische basis is. Zo kan Graus voor de grap roepen dat er een politie-eenheid moet komen die journalisten gaat oppakken.

Afgelopen maand kwam Greenpeace in het nieuws met een actie, waarbij ballonnen tussen de rails waren ingegraven. Eenmaal opgeblazen zouden ze een tekst laten zien tegen het transport van kernenergieafval. Volgens de PVV en de VVD was dit een terroristische daad en was in Nederland ternauwernood een kernramp voorkomen. Aanhangers van deze partijen spraken zelfs van het graven van een tunnel onder de spoorlijn, terwijl het een gat tussen de bielzen was van hooguit een halve meter diep. Overdrijven is ook een vak. De zaak ligt nog bij het OM, maar gezien de tijd die het kost is het onwaarschijnlijk dat het tot strafvervolging zal komen.

De VVD pleit al langer voor het afschaffen van fiscale voordelen voor non-gouvernementele organisaties, met name voor die, die zich richten op milieu en ontwikkelingssamenwerking. De PVV wil hier graag aan meewerken, want alles wat onwelgevallig is moet weg — desnoods met geweld, zo blijkt regelmatig uit enquêtes. De vraag is wat het CDA gaat doen. Gaan ze mee met de PVV en VVD om ontwikkelingssamenwerking en -hulp definitief de nek om te draaien in ruil voor machtsbehoud?

Het CDA staat op een historisch dieptepunt in de peilingen en Wilders gaf een paar dagen geleden aan dat wat hem betreft het CDA nog veel kleiner mag worden. Het is duidelijk dat deze coalitie niet op vriendschap en gemeenschappelijke delers maar op macht gestoeld is. De PVV vervult prima haar rol als VVD voor proleten, als er maar voortdurend vijandbeelden worden opgetrokken die het volk en vaderland bedreigen, om het onwetende en bange volk in de ban te houden. In de ban van een luchtkasteel, waarvan de scheurtjes steeds groter worden.

Ondertussen is er nog steeds de ‘economische crisis’, maar dat is geen prioriteit voor Wilders. Als we arme landen niet meer helpen dan komt het vanzelf goed in Nederland, want dan klopt de begroting. Banken en andere financiële instellingen maken winst en bonussen worden weer uitgekeerd als vanouds in de corporatieve en financiële wereld. Geweldig toch dat je desondanks hen die niks hebben straft voor de ‘crisis’. De ‘crisis’ is natuurlijk een aanhoudende winstwaarschuwing. Wat minder winst betekent donkere tijden.

Hoe lang laat in Nederland het electoraat nog met zich sollen en zich misleiden? Het antwoord is niet nog meer bouwmarkten en wegen die daarnaar toe leiden voor een middeltje om de scheurtjes in de nabije omgeven weg te werken. De aandacht voor Occupy ebt weg, bankiers bepalen de politieke agenda, maar het volk mort om welkomshapjes voor bedevaartgangers op Schiphol en het wel en wee van een voetbalclub. Zonder gêne demonstreert de dubbele volksvertegenwoordiger Hero Brinkman op de televisie zijn liefde voor bruut geweld door vijf mannen om één vrouw in het gareel te krijgen. Na jaren gegarandeerde bouwfraude met versiering zet de politieke betonrot in en het land wankelt.

Wlttr las aan het ontbijt dat Wilders’ financier en Amerikaanse vriendin Pamela Geller momenteel actie voert tegen diepvrieskalkoenen. Volgens haar is er sprake van “stealth halal turkeys” en hiermee het onomstotelijke bewijs van de sluipende islamisering van de westerse wereld. Wilders schreef eerder een aanbeveling op de flap van Gellers laatste boek, over Obama als communistische moslimneger die Amerika kaputt wil maken, en heeft Geller nodig om zijn eigen handleiding voor het bestrijden van burgerrechten, moslims en immigranten in de VS te verkopen. Je mag in Nederland Wilders niet vergelijken met historische extreemrechtse politieke organisaties, want hij noemt zichzelf vriend van Israël, de laatste verdedigingslinie…

7 gedachten over “Scheurtjes”

 1. Vandaag zijn het Occupy en Greenpeace, morgen Amnesty International: eerste klachten al gehoord omdat die ook wel eens wat schrijven over Palestijnen die door Israël worden aangepakt.
  Daarna zijn de vakbonden doelwit natuurlijk en dan de organisaties van kritische consumenten. En vervolgens…….

 2. als we nu de lands grenzen gaan vervangen door een hemelsbreed kanaal zijn we straks een echt eiland
  dan alleen nog onder water zetten
  dat doet joey dan wel

 3. ” Volgens de PVV en de VVD was dit een terroristische daad en was Nederland ternauwernood een kernramp voorkomen.’

  Lekker irrationeel-psychotisch alles negatief opblazen! tegenover zitten hersenspoelde zombies te luisteren, toch?

  Zijn dat niet dezelfde partijen wiens gelukt is enige tijd geleden om een grap met tarten te doen criminaliseren?
  U leest het goed: taartplakken = crimineel.

  Een goede dag verder.

 4. Uitstekende samenvatting van de ontwikkelingen van de Nederlandse, onder de PVV zuchtende, politiek van de laatste jaren.

 5. Wltrrr schrijft inderdaad bijzonder helder, gestructureerd, geargumenteerd en overzichtelijk. Helemaal to-the-point.

 6. Nu zijn de organisaties die zich in zetten voor een betere wereld aan de beurt. Komt er straks nog een overtreffende trap. Gaan er straks godsdiensten verboden worden of kun je straks opgepakt worden omdat je yoga beoefenen en niet de verplichte dagelijkse pasjes van door de overheid bedachte Nederlandse mars. Het land is bezig aan een aftakeling van normen, waarden en verdraagzaamheid. Ik beken, dat ik hier ook mede verantwoordelijk ben, omdat ik dit kabinet niet meer verdraag.

Reacties zijn gesloten.