Schelden doet geen zeer maar kost wel geld

Ook in deze tijden van overbelasting van het gerechtelijk apparaat hoeven wij niet te accepteren dat Het Gezag in zijn waardigheid wordt aangetast, nietwaar?

Zo althans moet de Zeewoldse wethouder Hendrik de Vries (PvdA/GroenLinks) gedacht hebben, toen hij door een hardloper, die hij fietsend passeerde, voor ‘hufter’ werd uitgemaakt. Hij liet het er niet bij zitten en de roeper werd veroordeeld tot 500 euro boete.

Dus past u maar op voortaan met wat u zoals roept tegen een ander. Voordat u het weet blijkt het iemand die nergens tegen kan en kost het u 500 euro. Of zou de politierechter een eiser die geen wethouder is misschien wél het gebouw uit laten zetten, onder dreiging van een boete wegens verspilling van de kostbare tijd van politie en justitie?

5 gedachten over “Schelden doet geen zeer maar kost wel geld”

  1. Ik kan niet uit dit artikel uitmaken of beide fietsers door hun fietsgedrag het fietspad niet hadden geblokkeerd, zoals het vaak gebeurd, zonder enige respect voor andere mede fietspad gebruikers of joggers. Deze situatie zou een spontane reactie altijd kunnen uitlokken.

  2. Jahoor, maar even serieus.
    Heb vaak de fiets terreur moeten mee maken op het moment dat bijvoorbeeld twee fietsers de hele fietspad innemen door naast elkaar te fietsen, lekker blijven kletsen en geen rekening met mede gebruikers van de fietspad houden. Het is inderdaad hufterig gedrag en kan reacties spontaan uitlokken. Zou ik graag willen weten of dit weer een geval is geweest.

  3. Heeft de wethouder de scheldpartij opgenomen? Of waren er getuigen? Anders lijkt het me dat hij niet erg sterk zal staan in een rechtbank, of zit ik er dan naast..

Reacties zijn gesloten.