Scheid kerk en staat, fouilleer burgers op verborgen religieuze symbolen

Hoppa! Han van der Horst filosofeert even een stapje verder op Jeanine Hennis’ rare voorstel over hoofddoekjesverbod. Stiekeme dragers moeten gefouilleerd worden! Geheel in de geest van de Grote Lijder, natuurlijk.

Denk nu niet dat Han van het pad af is geraakt. Hij stelt dit terecht aan de orde. Hoe ver gaan we met deze onzin?

9 gedachten over “Scheid kerk en staat, fouilleer burgers op verborgen religieuze symbolen”

 1. 😮 ja oke, boedhabeeldjes opruimen, Ganeshafbeeldingen ook verscheuren, Dalai Lama negeren, niet meer ayurvedisch eten en zeker geen vakantie naar india boeken want dat is allemaal verdacht binnenkort.

 2. “want zij dragen aan hun voorhoofd het merkteken der kinderen van de boze”
  ook opsporen en verbieden 🙂

 3. Er zijn ook mensen met van die visjes o hun auto’s. Zijn die van een visvereniging of van een geheim godsdienstig genootschap; hengelaars naar gelovigen? Registreren lijkt me het veiligste.

 4. Waarom moeten wij geconfronteerd worden met hun geloofsovertuiging? Stel nu dat het omgekeerd was, dat wij allemaal met een groot kruis(beeld) rondliepen op straat e.d. dan hadden de moslims allang een protest georganiseerd, dat hun niet met onze geloofsovertuiging geconfronteerd wensten te worden! nou heel simpel dus; Ik wens ook niet met hun geloofsovertuiging geconfronteerd te worden! Wel eens jezelf afgevraagd waarom een moslimvrouw geheel ingepakt (als een levende mummie)over straat moet gaan? Kan het nog achterlijker? Dat is gewoon omdat andere mannen geen erotische gedachten mogen krijgen, voor het geval zij er hip zou bij lopen. Daarom is dit ingevoerd.Dus de islam is een mannengodsdienst.De mannen mogen wel van alles,maar als de vrouw een keer vreemdgaat of te opzichtig naar andere mannen durft te kijken, wordt zij gestenigd! dus de mannen hebben het in die zogenaamde “‘godsdienst”‘ (Lees;ideologie) weer prima egoistisch voor elkaar,moet ik zeggen! Waar blijven die linkse partijen met hun grote bakkes die ook de g e l i j k e rechten van man en vrouw voorstaan? Moeten ze daar eens over praten, maar daar hoor je ze niet over.

 5. Billy, eh zijn zelfde denkbeelden als bij de SGP heersen……………………… onze eigen polderfundi’s.

 6. Ik word constant geconfronteerd met geloofsovertuigingen, billy. Wanneer ik uit het raam van mijn slaapkamer kijk, zie ik een kerk staan. En het is nog een foeilelijke kerk ook. Ik kom ook heel wat meer lui tegen die een kruisje rond hun nek dragen, dan lui met een hoofddoekje. Mij stoort het helemaal niet. Vroeger heb ik zelf trouwens rondgelopen met een gigantische omcircelde A op mijn leren jak gekalkt. Bovendien is een hoofddoekje geen burqa, maar daar kan Al Bakrastani je vast meer over vertellen. Mij trouwens een raadsel waarom je hoofddoekjes wél zou willen verbieden, maar kruisjes, keppeltjes ed niet.

  Overigens zou ik het ook kolder vinden wanneer je álle religieuze symbolen zou willen verbieden. Wanneer mensen zo nodig met een religieus symbool rond willen lopen, moeten ze dat vooral helemaal zelf weten. En dat zeg ik als overtuigd atheïst. Deze hele discussie is volstrekt kolder en zou eigenlijk niet gevoerd moeten worden. Over sommige dingen discussieer je niet en dit is er één van.

  Overigens ontroert het me altijd weer te zien dat rechts zich plotseling zo druk maakt over de rechten van vrouwen. Nou ja: eigenlijk maakt men zich alleen druk wanneer dat politiek goed uitkomt. Het was binnen links al een item toen rechts nog vond dat vrouwen achter het aanrecht en bij de kinderen thuishoorden.

 7. Billy 4 Heb geen boodschap aan je trollerig gebral, want een eerstklas trol ben je, zo heb ik uit eerdere postings, ook elders, al van je al vernomen. Leer eerst wat fatsoen, stel je wat bescheidener op als nieuwkomer. https://krapuul.nl/blog/29975/trolbestrijding-voor-dhimmies/

  En ik zou me eerder druk maken om het klokgeklepel van de gristenen op zondag, ik hoor nog geen musulmannen als muezzin hun gebedsoproep van de minaretten roepen in Nederland, dus valt het best mee dunkt me met de spoken die xenofobisch Nederland meent te zien.

 8. Dus Abdul Alhazred,omdat ik de waarheid spreek,die ik degelijk kan onderbouwen ook zelfs, dan ben ik in jouw ogen een trol, met trollerig gebral? Wat een kletspraat! Slaat nergens op. Kom op zeg,ben jij nu een volwassen vent die oprecht discussies aan kan? Ik betwijfel het ten zeerste. Met die achterhaalde onzin trolbestrijding voor dhimmies hoef je ook niet aan te komen, wanneer je jezelf in het nauw gedreven voelt! Dat is de gemakkelijkste weg die je nu kiest: als zienswijzen van anderen niet in jouw straatje te pas komen is het maar trollerig gebral volgens jouw! Lekker gemakkelijk. Of je begint te zeveren over de trolbestrijding voor dhimmies.Zo plak je iemand maar vlug een etiket op,zonder op zijn argumenten in te hoeven gaan. Maar ja,dat is dus een overduidelijk kenmerk van links. Je hebt bij hun zogenaamd vrijheid van meningsuiting, als je maar denkt en spreekt op de manier zoals hun bevalt.Doe je dat niet, dan wordt je maar vlug voor iets uitgemaakt wat nergens op slaat,uiteraard. Door deze listige handelswijze omzeilt links sluw de discussie en snijd zo deze discussie af. In praatprogrammas zijn ze daar ook heel handig in. Dus de aandacht trachten af te leiden van het onderwerp,als ze merken dat ze vast komen te zitten. Overigens laat ik bruine scheten naar hartelust. Valt in het niet vergeleken bij de groene dunne linkse stront waar jij al in rondzwemt en waarin je dreigt te verstikken!

 9. @ 8 Billy, je moet je niet zo druk maken. Gedraag je als gast. Wie weet krijg je dan normaal respons. 😀

Reacties zijn gesloten.